20140204

Ιταλία:Εν δυνάμει βιαστές οι μπλόγκερ του Γκρίλο

Η πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι κατήγγειλε τους μπλόγκερ της ιστοσελίδας του κινήματος πέντε αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ως «εν δυνάμει βιαστές» επειδή ανάρτησαν στο Διαδίκτυο σεξιστικά σχόλια σε βάρος της.

«Εν δυνάμει βιαστές» χαρακτήρισε τους μπλόγκερ της ιστοσελίδας του επικεφαλής του κινήματος πέντε αστέρων Μπέπε Γκρίλο η πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι. Αιτία της καταγγελίας της Μπολντρίνι είναι τα σεξιστικά σχόλια αλλά και τα σατιρικά βίντεο που αναρτήθηκαν από τους μπλόγκερ του Γκρίλο σε βάρος της.
Ο ίδιος ο Μπέπε Γκρίλο έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματός του: «Τι θα κάνατε αν βρίσκατε την Μπολντρίνι στο αυτοκίνητό σας;» με το ερώτημα να προκαλεί πολλά σχόλια στο Διαδίκτυο και χρήστες να προτείνουν τον βιασμό της προέδρου της Βουλής.
Ο πόλεμος που δέχεται η Λάουρα Μπολντρίνι από το κίνημα του Γκρίλο οφείλεται στην απόφασή της να ανακεφαλαιοποιηθεί η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας. Με την πρόταση διαφωνούν οι βουλευτές του κινήματος των πέντε αστέρων οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου καταλαμβάνοντας τα έδρανα των βουλευτών της συμπολίτευσης και επιτιθέμενοι στους συναδέλφους τους.
Η πρόεδρος της Βουλής αντιδρώντας στις συνεχείς κωλυσιεργίες που δημιουργούσαν οι βουλευτές του Γκρίλο είχε διακόψει την συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο και είχε ζητήσει την άμεση ψηφοφορία του.
Μετά τις προσβλητικές γι” αυτήν αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του κινήματος των πέντε αστέρων η πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής δήλωσε ότι «όλοι όσοι συμμετέχουν στο μπλογκ δεν έχουν καμία διάθεση να συζητήσουν και να αντιπαρατεθούν, θέλουν να προσβάλουν και να ταπεινώσουν σε σεξουαλικό επίπεδο. Ολοι τους είναι εν δυνάμει βιαστές».
Πηγή: protothema.gr