20140204

Ιπποκράτειο: Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται διευθύντρια εργαστηρίου

Διώκεται ποινικά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η διευθύντρια του ανοσολογικού εργαστηρίου στο Ιπποκράτειου Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα σε τραπεζικό της λογαριασμό βρέθηκαν καταθέσεις ύψους...
250.000
ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Μετά την ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του δημοσίου που ασκήθηκε προ μηνών σε βάρος της, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε νέα δίωξη, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η δίωξη στρέφεται και εναντίον του συζύγου της καθώς βρέθηκε να έχει καταθέσεις ύψους 360.000 ευρώ.
Η γιατρός, κατά το κατηγορητήριο, θεωρείται κύρια υπεύθυνη για τις υπεραγορές αντιδραστηρίων, που εκτιμάται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια του εργαστηρίου, παρήγγελνε από διάφορες φαρμακευτικές πολλαπλάσιες ποσότητες αντιδραστηρίων σε σχέση με αυτές που απαιτούνταν, στη συνέχεια οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής και μετά γίνονταν νέες παραγγελίες.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον μία υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, όπως και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρείας από την οποία γινόταν η προμήθεια των αντιδραστηρίων. Τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια χρησιμοποιούνται για εξετάσεις που αφορούν ασθένειες όπως λευχαιμία ή νοσήματα του μυελού των οστών.