20140203

Πες αντίο στα κακά παιδιά και καλωσόρισε το νέο (περιζήτητο) είδος άντρα που γοητεύει

"Πάντα με συγκινούσαν τα κακά αγόρια! Να, αυτοί που σε ταλαιπωρούν, που ξεχνάνε να σε πάρουν τηλέφωνο, που νομίζεις ότι είσαι ικανή να φέρεις στον σωστό δρόμο". Το έχεις πεις πολλές φορές στις φίλες σου, χρόνια τώρα, αλλά όπως είδες κανένας από αυτούς δεν μπήκε τελικά στον ίσιο δρόμο. Άρα...
χαιρέτα τα κακά παιδιά και καλωσόρισε το νέο εξελιγμένο είδος άντρα.... "Ο κύριος".

Είναι εκείνος που ξεπερνά τα κοινωνικά πρότυπα και τα πρωτόγονα  ένστικτά του και όταν είναι να λύσει τις διαφορές τους δεν χρησιμοποιεί βία. Ο στόχος του είναι να βελτιώσει τον εαυτό του και όχι να μειώνει όσους είναι γύρω του για να "ανέβει" εκείνος.
Ένας πραγματικός gentleman δείχνει σεβασμό για όλους. Δεν θα μειώσει ποτέ κανένα ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη του άλλου ή την οικονομική του κατάσταση. Είναι άνθρωπος με αυτοπεποίθηση και έχει αδυναμία στις γυναίκες, στα ζώα και στα παιδιά.
Δεν συγκρίνει τον εαυτό του με κάποιον άλλον. Η αυτοπεποίθηση είναι μέσα του και όχι στην ανωτερότητά του σε σύγκριση με άλλους.

Καταλαβαίνει τους γύρω του και το ένστικτό του του λέει να λύσει μια διαφορά με λέξεις και επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κύριος έχει "αναπτύξει" τον εαυτό του μακριά από τη χρήση βίας, αλλά παρολ' αυτά ξέρει να τη χρησιμοποιήσει στη μία και μόνη περίπτωση που πρέπει να προστατέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Ένας κύριος δίνει σημασία στην εμφάνισή του. Δίνει έμφαση στο πως παρουσιάζει τον εαυτό του στους άλλους. Κατανοεί πως όχι μόνο δείχνει έτσι σεβασμό στον ίδιο,  αλλά και στους γύρω του. 'Ένας κύριος θέλει πάντα να μαθαίνει πράγματα και για αυτό πολλές φορές κατανοεί ότι μπορεί να κάνει λάθη. Θεωρεί τα λάθη ως εμπειρίες που του μαθαίνουν νέα πράγματα και για αυτό δεν έχει πρόβλημα όταν τον διορθώνουν.
Δείχνει κατανόηση. Έχει καταλάβει πως παρά τα όσα υποστηρίζουν τα κοινωνικά πρότυπα, τα συναισθήματα δεν είναι μόνο για τις γυναίκες.

Διατηρεί έναν τρόπο ζωής που είναι σεβαστός από όλους και εμπνέει τους γύρω του να υιοθετήσουν τις αρχές του. Αν δέχεται αρνητικές πράξεις από τους άλλους, δεν επηρεάζεται. Είναι κύριος προς τους άλλους γιατί έτσι είναι εκείνος έτσι όχι γιατί είναι οι άλλοι.
Πηγή:queen.gr