Μόσχα: Νεκρός αστυνομικός και καθηγητής από πυρά ενόπλου μαθητή

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι περίπου είκοσι μαθητές που κρατούνταν ως όμηροι από ένοπλο μαθητή, ο οποίος εισέβαλε σε σχολείο σε προάστιο της Μόσχας και σκότωσε έναν αστυνομικό και έναν καθηγητή βιολογίας.
Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters αλλά και το Γαλλικό πρακτορείο, o δράστης ήταν μαθητής του σχολείου και έχει ήδη αφοπλιστεί από την αστυνομία, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Οι πρώτες πληροφορίες από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης εισέβαλε στο κτίριο κρατώντας ένα τουφέκι και πυροβόλησε τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει. Στη συνέχεια, προχώρησε στην αίθουσα βιολογίας του σχολείου, όπου κράτησε ως ομήρους τουλάχιστον είκοσι μαθητές, ηλικίας 15 ετών.

Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο εσωτερικό και πολλοί μαθητές νεότερης ηλικίας, οι οποίοι μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό εκκένωσαν το σχολείο.

Οι πρώτες εικόνες έδειξαν αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο και γονείς των παιδιών να συγκεντρώνονται έξω από το σχολείο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι ο δράστης ήταν πατέρας μαθητή.

AP, Reuters, AFP
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment