20140203

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και άνδρες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν στην Κεφαλονιά

Κλιμακιο της 6ης ΕΜΑΚ αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας από την Πάτρα με προορισμό την Κεφαλονιά με ειδικό εξοπλισμό, καθώς και έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο προκειμένου να βρίσκονται στο νησί στην περίπτωση που χρειαστεί η άμεση επέμβαση τους.

Παράλληα στην Κεφαλλονιά μεταβαίνουν και δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την ανακούφιση των σεισμοπαθών. Πρόκειται για το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ εντός της ημέρας αποπλέει για το νησί το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.
Το πρώτο μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, και επιβαίνει ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το δεύτερο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες.
Η ομάδα των έξι ιατρών υποστηρίζεται από το σύστημα τηλε-ιατρικής «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που υλοποιείται μέσω των δορυφορικών επικοινωνιών του πλοίου.
Σημειώνεται ότι το ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό – μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.
Πηγή: iefimerida.gr