20121026

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Έκανε χιλιάδες φίλους να κλάψουν και να σοκαριστούν

Χιλιάδες «φίλους» συγκίνησε στα social media η προσπάθεια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου... 
να συγκεντρωθούν χρήματα για έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος σε ατύχημα με αμαξοστοιχία έχασε και τα δύο του πόδια.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Οκτωβρίου στο Γκάζι, όταν στην προσπάθεια του να περάσει τον σιδηρόδρομο με το ποδήλατό του δεν πρόσεξε το τρένο που πλησίαζε κι έτσι τον βρήκε το μεγάλο κακό.

Κάποιος του φώναξε για να τον χαιρετήσει και ο Γιάννης θέλοντας να ανταποδώσει, γύρισε προς την πλευρά του φίλου του για να του πει ένα "γεια", δίχως όμως να δει πως την ίδια στιγμή περνούσε το τρένο. Εκείνο τον χτύπησε και τον παρέσυρε, ενώ συνέχισε κανονικά την πορεία του. Μόλις πήγε να σηκωθεί ο νεαρός για να καλέσει σε βοήθεια, διαπίστωσε ότι δεν είχε την δύναμη να σταθεί όρθιος. Το τρένο του είχε λιώσει τα πόδια.

Αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί τελικά του ακρωτηρίασαν και τα δύο κάτω άκρα.

Ο Γιάννης σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου και αναρρώνει και ελπίζει στον Θεό ότι θα βρεθούν χρήματα για να βάλει προσθετικά μέλη. Για να φέρνει ξανά το μεροκάματο σε μια οικογένεια με άνεργους και ανήλικα παιδιά.

Στην προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα, οι φίλοι του διοργανώνουν μια συναυλία στις 6 Νοεμβρίου στον Βοτανικό, με αρκετούς καλλιτέχνες, όπως:

Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σταύρος Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de spell. [radar]