20121026

Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Για σήμερα Παρασκευή ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του, έκανε ένα μικρό καλοκαιράκι το οποίο δυστυχώς...
θα κρατήσει μόνο 24 ώρες καθώς περιμένουμε από αύριο και μετά κακοκαιρία πάλι από τα δυτικά. Πιο αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες πρωϊνές ομίχλες περιμένουμε στα δυτικά και βόρεια αλλά μετά θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα μέχρι το απόγευμα. Από το απόγευμα και μετά και από τα δυτικά θα αρχίσουν να πλησιάζουν αραιές νεφώσεις οι οποίες σιγά - σιγά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε νότιους - νοτιοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 εως 24 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 εως 26 βαθμούς και στα νησιά από 16 εως 24 βαθμούς κελσίου 

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί αλλά από το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε νότιους - νοτιοδυτικούς εώς 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εως 26 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε λιακάδα με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και απο το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε νότιους - νοτιανατολικούς εως 4 μποφόρ. Η θερμορκασία θα κυμανθεί από 12 εως 23 βαθμούς.


ΣΑΒΒΑΤΟ

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε να συνεφιάσει και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 και 7 μποφόρ και αργότερα στο Αιγαίο ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο λόγω των νοτιάδων θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 εως 24 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 με 12 εως 26 με 27 βαθμούς κελσίου ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 17 εως 27 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αραιές νεφώσεις που σιγά - σιγά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 25 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε νεφώσεις που σιγά - σιγά θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να βρέξει στις βορειοδυτικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 24 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Την 28η Οκτωβρίου ο καιρος δε θα ειναι καλός καθώς περιμένουμε στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική, κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 7 και τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 εως 23 βαθμούς, στα κεντρικά από 15 εως 26 με 27 βαθμούς ενώ στα νησιά και συγκρεκριμένα στη Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 30 βαθμούς. Τα φαινόμενα αυτά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα ενώ από την Τρίτη θα αρχίσουν να υποχωρούν.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε συννεφιά ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 εως 6 μποφόρ. Η θερμορκασία θα κυμανθεί από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αστατος θα είναι ο καιρός και δεν αποκλείεται να έχουμε κατά την ώρα της παρέλασης τοπικές ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εως 23 βαθμούς κελσίου.[newsit]