20121022

Οι 4 πιο συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις που κάνουν οι διάσημες


Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει μόδα αλλά και "μάστιγα" τα τελευταία χρόνια. Έτσι ... πολλές γυναίκες (αλλά και άντρες) αποφασίζουν να επέμβουν στον εαυτό τους με την βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής. Οι λόγοι που οι άνθρωποι το κάνουν αυτό είναι πολύ και διάφοροι. Μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει κάποιο αισθητικό πρόβλημα λόγω κάποιου ατυχήματος όπως ένα έγκαυμα και ο-η ασθενής να μην αισθάνεται άνετα ή να έχει μειωμένη αυτοπεποίθηση ή ακόμα να του γίνει και έμμονη ιδέα. Έτσι αποφασίζει να κάνει την ανάλογη πλαστική επέμβαση για να διορθώσει τα πράγματα. Επίσης ... πλαστικές επεμβάσεις γίνονται ακόμα και για διάφορα αισθητικά προβλήματα που αφορούν εκ γενετής σημάδια, δυσμορφίες, κ.τ.λ. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μεγάλη αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων ακόμη και για καθαρά για αισθητικούς λόγους χωρίς να υπήρχε πριν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όπως φαίνεται, οι πλαστικές επεμβάσεις αποτελούν ένα από τα αγαπημένα "χόμπι" των διάσημων γυναικών (και αντρών) αλλά και γενικότερα στο χώρο της showbiz. Ποιες είναι όμως οι πιο συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις που κάνουν οι διάσημες;

Οι 4 πιο συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις που κάνουν οι διάσημες γυναίκες είναι:

Αύξηση - ανόρθωση στήθους
Η αύξηση στήθους ή η ανόρθωση είναι ίσως μια από τις πιο συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι εναλλακτικοί τρόποι αύξησης στήθους αλλά τα πιο άμεσα αποτελέσματα φαίνεται πως τα έχει η πλαστική χειρουργική. Οι διάσημες γυναίκες πλησιάζουν κάποιο πλαστικό χειρουργό, τον συμβουλεύονται, συζητούν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν, ποια είναι τα ρίσκα και έπειτα κάνουν την πλαστική επέμβαση. Μετά από ένα χρονικό διάστημα τα σημάδια υποχωρούν και εμφανίζεται ένα καλοσχηματισμένο στήθος που πολλοί άντρες θα λάτρευαν.

Λιποαναρρόφηση
Η λιποαναρρόφηση είναι άλλη μια πλαστική επέμβαση που συνηθίζουν να κάνουν πολλές διάσημες. Η έλλειψη γυμναστικής, η κακή διατροφή καθώς και η πάροδος του χρόνου είναι παράγοντες που επηρεάζουν το ποσοστό λίπους που αποθηκεύει το ανθρώπινο σώμα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, η αποθήκευση λίπους είναι αυξημένη σε ορισμένες μόνο περιοχές του σώματος. Σε αυτή την περίπτωση μιλούμε για το λεγόμενο τοπικό πάχος. Το τοπικό πάχος μπορεί να βρίσκεται σε διάφορες περιοχές όπως στην κοιλιά, τους γλουτούς, κ.τ.λ. Η πλαστική επέμβαση πολλές φορές είναι η λύση που επιλέγουν αρκετές διάσημες για αυτό το πρόβλημα. Κορίτσια ... προσοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι πάντα η καλύτερη δυνατή λύση. Πολλές φορές η γυμναστική και μια καλή δίαιτα μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα.  

Ρινοπλαστική
Η πλαστική επέμβαση στη μύτη είναι άλλη μια πολύ συνηθισμένη επέμβαση. Στις περιπτώσεις αυτές η γυναίκα συνήθως αισθάνεται "άβολα" με τον εαυτό της επειδή θεωρεί ότι η μύτη της επηρεάζει αισθητικά την εμφάνισή της με αρνητικό τρόπο. Οι πιο κύριες περιπτώσεις είναι δύο. Στην πρώτη περίπτωση το μέγεθος της μύτης είναι πολύ μεγάλο και η γυναίκα επιθυμεί να αποκτήσει μια πιο "διακριτική" μύτη. Η δεύτερη περίπτωση αφορά το σχήμα της μύτης που μπορεί να έχει κάποια δυσμορφία ή να μην είναι όμορφο αισθητικά.

Ωτοπλαστική
Πολλές είναι και οι περιπτώσεις τις ωτοπλαστικής. Η κατηγορία αυτή συνήθως αφορά ανθρώπους που εμφανίζουν κάποιο αισθητικό πρόβλημα στα αυτιά τους. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι αυτό που τα αυτιά προεξέχουν αρκετά προς τα έξω ή είναι "πολύ μεγάλα". Πολλές φορές αυτό επηρεάζει αρνητικά ακόμα και την ψυχολογία του ανθρώπου. Έτσι τελικά αποφασίζει να κάνει μια πλαστική επέμβαση για να βελτιώσει αισθητικά την εμφάνιση των αυτιών του.

Υπάρχουν και άλλες συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις που κάνουν οι διάσημες αλλά και οι μη διάσημες γυναίκες. Έτσι έχουμε για παράδειγμα τη ρυτιδοπλαστική λαιμού, τη βλεφαροπλαστική, τη μείωση μαστού, την κοιλιοπλαστική, κ.τ.λ. Όπως και να έχει, καλό είναι η κάθε γυναίκα να δοκιμάζει πρώτα (αν υπάρχει) κάποια άλλη εναλλακτική μέθοδος που πιθανόν να μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Αν τελικά αποφασίσει να κάνει πλαστική επέμβαση αυτό που είναι σημαντικό είναι να το έχει αποφασίσει σίγουρα ότι το θέλει και φυσικά να επιλέξει "κλινική" που έχει έμπειρο προσωπικό και τηρεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και προστασίας του "ασθενή".[dynamikhgynaika.gr]