20121025

Θα πηδούσατε από εδώ?Τα 5 ψηλότερα σημεία για Bungee Jumping


H 5η θέση στη λίστα με τα ψηλότερα σημεία για Bungee Jumping έχει ύψος 192 μέτρα και πρόκειται για γέφυρα.
Φανταστείτε πόσα μέτρα ύψος έχει η 1η θέση της λίστας. Βέβαια για να φτάσουμε στο νούμερο 1 θα πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες 3 θέσεις που το ύψος τους μόνο μικρό δεν μπορεί να θεωρηθεί… Αν σας εξάψαμε την περιέργεια, δείτε τα πιο ψηλά και coolαριστά μέρη για extreme Bungee Jumping…
5. Γέφυρα Europabrücke, Αυστρία
Η γέφυρα Europabrücke με 192 μέτρα ύψος ήταν μέχρι το 1963 η ψηλότερη γέφυρα της Ευρώπης. Πολλοί θα αρρώσταιναν στην ιδέα να σταθούν στην άκρη της, πόσο μάλλον και να πηδήξουν.
4. Γέφυρα Bloukrans, Νότια Αφρική
Με ύψος 216 μέτρα η γέφυρα Bloukrans δεσπόζει πάνω απ” το ομώνυμο ποτάμι. Είναι το ψηλότερο τοξωτό γεφύρι στον κόσμο. Φιλοξενεί ένα από τα ψηλότερα Bungee Jumping στον κόσμο από το 1997. Με το σύστημα του εκκρεμούς θα έχετε το ομαλότερο και πιο άνετο άλμα.
3. Φράγμα Verzasca, Ελβετία
Η εικόνα από μόνη της αρκεί για να σας προκαλέσει ίλιγγο. Το υδροηλεκτρικό φράγμα υψώνεται στα 220 μέτρα πάνω από μια δεξαμενή και στην κορυφή του βρίσκεται η εξέδρα του Bungee Jumping.
2. Macau Tower, Κίνα
Το 2006 ο γκουρού του bungee jumping AJ Hackett ξεκίνησε αυτό που το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness αναγνώρισε ως το «ψηλότερο εμπορικό άλμα» πέφτοντας από τον Macau Tower. Ένα skyjump από τα 233 μέτρα.
1. Γέφυρα Royal Gorge, Κολοράντο Ηνωμένων Πολιτειών
Η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο βρίσκεται στο νούμερο 1 για bungee jumping από τα 321 μέτρα. Με τον ποταμό Arkansaw να τρέχει κατά μήκος της βάσης του φαραγγιού, το άλμα από αυτή τη γέφυρα προσφέρει και μια σπάνια ομορφιά. Τα λόγια του άλτη Larry Gottlieb τα λένε όλα: «Τα τελευταία λίγα εκατοστά τα αισθάνεται σαν ένα μίλι… 5… 4… 3… 2… 1… JUMP!