20120919

Σήμερα το βράδυ κυκλοφορεί το iOS 6

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε προτού αναβαθμίσετε στο νέο λειτουργικό.
Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία του iPhone 5. Όσοι χρήστες αποφασίσουν να αναβαθμίσουν στην συσκευή τους θα πρέπει να γνωρίζουν κάποια βασικά πράγματα προτού ξεκινήσουν.

Αρχικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple δεν, θα χρειαστεί να συνδέσετε το iPhone σας με τον υπολογιστή σας για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το iOS 6. Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί over-the-air, πράγμα που σημαίνει πως αν το επιθυμείτε μπορείτε να την πραγματοποιήσετε μέσω WiFi. Για την αναβάθμιση μέσω υπολογιστή θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iTunes, 10.7 η οποία κυκλοφόρησε πριν από μια εβδομάδα ώστε να ελαττώσει τον φόρτο των servers κατά την κυκλοφορία του iOS 6. Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμα αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση κάντε το το συντομότερο δυνατόν.

Πριν από την αναβάθμιση οποιασδήποτε συσκευής, επιβάλλεται η δημιουργία τουλάχιστον ενός αντιγράφου ασφαλείας των δεδομένων σας ώστε να κάνετε αποκατάσταση εάν κάτι πάει στραβά. Το αντίγραφο μπορείτε να το πραγματοποιήσετε μέσω του υπολογιστή σας και του iTunes ή ασύρματα μέσω του iCloud. Ταυτόχρονα φροντίστε η μπαταρία σας να είναι πλήρως φορτισμένη πριν την έναρξη της αναβάθμισης. Εάν το iPhone μείνει από μπαταρία κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην συσκευή, προκαλώντας ακόμα και την καταστροφή της (το λεγόμενο «brick»).

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που κυκλοφορεί μια μεγάλη αναβάθμιση είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι χρήστες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με server errors και καθυστερήσεις. Σε τέτοια περίπτωση η ολιγόωρη αναμονή είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε ενώ δεν συστήνεται το κατέβασμα του λειτουργικού από ιστοσελίδες και mirrors τρίτων. Τέλος, ενδέχεται αρκετές από τις εφαρμογές σας να μην λειτουργούν σωστά στην νέα έκδοση του λειτουργικού. Και σε αυτήν την περίπτωση συνιστάται υπομονή, μέχρι ο developer να αναβαθμίσει την εφαρμογή, ή η αναζήτηση άλλων παρόμοιων εφαρμογών που είναι πλήρως συμβατές με το iOS 6.

Η αναβάθμιση αναμένεται να ξεκινήσει στην Αμερική σήμερα το βράδυ χωρίς να υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την διάθεση της στις Ελληνικές συσκευές.