20120919

Οι άντρες στη Ν. Κορέα δε βγαίνουν χωρίς… μακιγιάζ!

O Cho στέκεται μπροστά από τον καθρέφτη του υπνοδωματίου του απλώνει λίγο μέικ απ στο πρόσωπό του, φροντίζοντας για την άψογη εμφάνισή του.
Στη συνέχεια, στο δρόμο για τη δουλειά, με ένα μαύρο μολύβι περιποιείται τα φρύδια του, έως ότου γίνουν παχύτερα και πιο έντονα. Κάπως έτσι περιγράφει το BusinessWeek το πρωινό ενός νεατού φοιτητή στη Σεούλ.
Όπως ο ίδιος δηλώνει, ένα περιποιημένο πρόσωπο τον κάνει να νοιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δεν είναι η εξαίρεση!Στην κατά τα άλλα βαθιά συντηρητική, ανδροκρατούμενη και με διετή στρατιωτική θητεία Νότια Κορέα, το ανδρικό μακιγιάζ τείνει να γίνει καθολική συνήθεια, αντίστοιχη με το ξύρισμα στη δική μας κοινωνία!
Perierga.gr -  Οι άντρες στη Ν. Κορέα δε βγαίνουν χωρίς... μακιγιάζ!
Οι Νοτιοκορεάτες δαπάνησαν πέρυσι 500 εκατ. δολάρια για προϊόντα ομορφιάς, ήτοι το 21% των παγκόσμιων πωλήσεων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Euromonitor International. Αυτό καθιστά τη Νότια Κορέα τη μεγαλύτερη αγορά ανδρικών καλλυντικών στον κόσμο, έστω και αν ο ανδρικός πληθυσμός της περιορίζεται στα 19 εκατομμύρια. Η Amorepacific, η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών της χώρας, υπολογίζει ότι φέτος οι πωλήσεις ανδρικών καλλυντικών θα ξεπεράσουν τα 885 εκατ. δολάρια, καθώς οι Νοτιοκορεάτες θέλουν να παραμείνουν… ασυναγώνιστοι.


Το πρότυπο του νέου άντρα στη Νότια Κορέα περιλαμβάνει ένα φροντισμένο, αψεγάδιαστο πρόσωπο και… εγγυάται επιτυχίες τόσο στις σχέσεις με το άλλο φύλλο όσο και στον επαγγελματικό τομέα![perierga]