20120919

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΟΚ πρώην ανορεξικής: «Τα κόκαλά μου ήταν σαν ξυράφια»


Η 22χρονη Έμμα Ο' Νιλ, κέρδισε τη μάχη με τη νευρική ανορεξία και πλέον μπορεί να χαίρεται ξανά τη ζωή.
Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις νέες κοπέλες που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, μοιράζεται τη συγκλονιστική ιστορία της.

Η κατάσταση της Έμμα ήταν πολύ σοβαρή. Η ζωή της κρεμόταν από μία κλωστή καθώς είχε φτάσει να ζυγίζει 19 κιλά.

"Όταν είχα αυτό το πρόβλημα υγείας, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πόσο άρρωστη ήμουν και πόσο κακό θα μπορούσα να είχα κάνει στον εαυτό μου. Ήμουν τόσο αδύνατη που όταν ξάπλωνα τα κόκκαλά μου ήταν σαν ξυράφια που προεξείχαν και το δέρμα μου γέμιζε με μελανιές”, λέει η ίδια.

Μια μέρα που περπατούσε στο δρόμο κατέρρευσε και παραλίγο να την χτυπήσει αμάξι. Τότε συνειδητοποίησε το πρόβλημα και κατάλαβε ότι χρειάζεται βοήθεια, αναφέρει η Daily Mail.
Η Έμμα πέρασε όλη την εφηβεία της μπαινοβγαίνοντας στο νοσοκομείο στη Γλασκώβη.
Όσο για το πώς ξεκίνησε όλο αυτό, όπως λέει η ίδια δεν μπορεί να το προσδιορίσει ακριβώς. Δεν ήταν ποτέ παχουλή, καθώς πάντα γυμναζόταν. “Είμαι πολύ επίμονη ως άνθρωπος και θυμάμαι ότι ήθελα να δω πόσο αδύνατη μπορώ να γίνω”, λέει χαρακτηριστικά.
8 χρόνια μετά, χαίρει άκρας υγείας και βοηθά κοπέλες με προβλήματα ανορεξίας να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή.[radar]

"Θέλω όλο αυτόν τον εφιάλτη που έζησα αλλά και όσα κατάφερα να γίνουν μάθημα για πολλούς νέους που μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Θέλω να τους βοηθήσω και να τους προειδοποιήσω για το τι μπορεί να πάθουν…"