20120919

Οι καλοφαγάδες των καρτούν και των κόμικς


Μικρός πίστευα ότι ήταν απλά θέμα χρόνου να μπορώ να συμμετέχω κι εγώ στο τσιμπούσι του Γαλατικού χωριού και να ξεκοκαλίζω ένα αγριογούρουνο σε χρόνο dt σαν τον Οβελίξ.
Νομίζω ότι η συνειδητοποίηση, εκεί σε ηλικία 8-9  χρονών, ότι δεν μπορώ να φάω ένα γουρουνόπουλο με πλήγωσε ακόμα περισσότερο κι από τα μαντάτα ότι (Christmas spoiler alert ----> ) δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Με το πέρασμα των χρόνων βρήκα κι άλλους ήρωες στα κόμικ και στα καρτούν που είχαν κόλλημα με το φαγητό. 
Ιδού μια λίστα με μερικούς από τους ήρωες καρτούν και κόμικ που τιμάνε το φαγητό που έχουν μπροστά τους.
Ο Garfield και τα λαζάνια του

Γεννήθηκε μέσα στην κουζίνα ενός ιταλικού εστιατορίου. Πώς θα μπορούσε να μην αγαπάει τα λαζάνια from day one? Δεν θα τον δεις να τρώει πάρα πολύ συχνά στα κόμικ αλλά δεν μπορείς να μην έχεις στο μυαλό σου την εικόνα του πάνω από ένα πιάτο λαζάνια. Υπήρχε ένα debate για το αν είναι λαζάνια με κρέας ή vegeterian αλλά ο ίδιος νομίζω αδιαφορεί για το συγκεκριμένο debate. Κοίτα πώς αδιαφορεί για το κρέας μπροστά στα αγαπημένα του λαζάνια.
Ο Οβελίξ και τα αγριογούρουνά του

Αυτό σημαίνει αγάπη. Να έχεις μόνο ένα φαγητό για το οποίο τρελαίνεσαι. Να λαχταράς την ώρα και τη στιγμή που θα βρεθείς κοντά σου. Να σιχτιρίζεις όταν οι Άγγλοι σού το σερβίρουν με σάλτσα μέντας και να επιμένεις ότι οι άλλοι λαοί δεν ξέρουν να τρώνε σε κάθε σου ταξίδι εκτός Γαλατικών συνόρων. Ο Οβελίξ απαρνήθηκε το αγριογούρουνο μόνο όταν ερωτεύτηκε την Φραμπαλά. Κι αυτό τον τιμά.
Ο Πόλντο και τα burger του

Ποιος Ποπάι και ποιος Bruto. Ο υπέρτατος Θεός ήταν ο Πόλντο ο οποίος ασχολιόταν μόνο με το τι θα φάει. Κυρίως με burger τον έβλεπες να ασχολείται αλλά δεν έλεγε όχι ούτε στα μακαρόνια ούτε σε μία ζουμερή μπριζόλα. Χαρακτηριστικό επεισόδιο εκείνο που οι δύο άσπονδοι εχθροί παλεύουν για το σε ποιανού το εστιατόριο θα κάτσει ο Πόλντο.
Homer Simpson ο κλασικός Αμερικάνος

Donuts, μπίρα Duff να κατεβαίνει τα φαγητό και οτιδήποτε του βάλει η Marge στο πιάτο του. Για να το κοιτάει με στόμα ανοιχτό, το σάλιο να τρέχει και ο μόνος ήχος που να βγαίνει από το   στόμα του να είναι ένα gurglbfm. Αγαπημένα του φαγητά είναι κάθε junk που μπορεί να έχει ο μέσος Αμερικανός στο τραπέζι του, από πίτσες και burger μέχρι pancakes και hot dogs. Ο Homer, ως άντρας ικανός να μας δίνει μαθήματα ζωής, είναι ένας άντρας που αγαπάει το φαγητό και το δείχνει. Βασικά το τραγουδάει κιόλας στο "I love food" τραγούδι του.
Taz ο σαβουροφάης

Δεν τον νοιάζει τι θα ρίξει στο στόμα του. Είτε είναι 500 burger που έφαγε στο επεισόδιο που έγινε πάνχοντρος και δεν μπορούσε να κλείσει μια audition είτε αποφασίζεις να φτιάξει μόνος του το δείπνο του και βάζει από κρέατα και ψάρια μέχρι λαχανικά και γλυκά στο ίδιο πιάτο. Θα τον θέλαμε ελαφρώς πιο εκλεκτικό.
Scooby Doo, ο άρχοντας του σνακ

Πότε τον βλέπεις να χτυπάει ένα hamburger τεσσάρων επιπέδων, πότε ένα γιγαντιαίων διαστάσεων hot dog και πότε μία ολόκληρη τούρτα. Αν και το trademark του είναι τα Scooby Doo snacks, το κουτί με εκείνα τα μπισκότα με τα οποία τον “ανταμείβουν”. Σε κάθε τεύχος ή κόμικ πάντως ο Scooby ασχολείται με το φαγητό. Κι αυτό του δίνει μια θέση στη λίστα μας.
Ο Kabamaru και τα noodles του

Χοντρός δεν είναι. Αλλά ασχολείται συνέχεια με το φαγητό του. Με τα noodles του δηλαδή (κι ας τα μεταφράζουν εδώ σαν μακαρόνια). Χαρακτηριστική σκηνή σε αυτό το επεισόδιο που ο κόσμος γύρω του καίγεται κι εκείνος ασχολείται μόνο με το φαγητό του. Δάκρυα πάνω από τις διαλυμένες γαρίδες και εκδίκηση για ένα πιάτο φαγητό.[oneman]