20120807

Φίλοι στο Facebook μετά το χωρισμό;

Οι 9 στους 10 ελέγχουν τη σελίδα του πρώην συντρόφου τους

Έρευνα μεταπτυχιακού φοιτητή του πανεπιστημίου Western Ontario στον Καναδά υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των χωρισμένων έχει κοιτάξει τη σελίδα του Facebook του πρώην συντρόφου, ρίχνοντας ματιές σε παλαιότερες αναρτήσεις και τις φωτογραφίες με το καινούριο ταίρι που τους αντικατέστησε!

Σύμφωνα με την εργασία του φοιτητή το ποσοστό φτάνει στο 88%, δηλαδή σχεδόν 9 στους δέκα, ελέγχουν τη σελίδα των πρώην τους στο δημοφιλές αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης!

Οι απορριφθέντες σύντροφοι συνηθίζουν να «κατασκοπεύουν» τη σελίδα του πρώην τους που τους παράτησε μέσα από τις σελίδες κοινών φίλων.

«Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς αντιμετωπίζεται ένας χωρισμός τις ημέρες μας. Παλαιότερα που δεν είχαμε αυτήν την τεχνολογία όταν χώριζε κάποιος η κατάσταση τελείωνε εκεί» είπε η Veronika Lukacs που έγραψε τη μελέτη «Είναι περίπλοκο: Οι χωρισμοί και τα επακόλουθά τους στο Facebook».

«Σχεδόν όλοι έχουν αυτή τη συμπεριφορά. Είναι κάτι πολύ κοινό» πρόσθεσε.

Η φοιτήτρια ισχυρίζεται ακόμη ότι το 48% παραμένει φίλος στο Facebook με τον πρώην του μετά το χωρισμό ενώ το 74% ζητά λογαριασμό για το νέο φλερτ του πρώην συντρόφου!

Όσοι διέγραψαν από φίλο τον πρώην τους σε ποσοστό 70% παραδέχονται ότι έχουν μπει στη σελίδα τους μέσα από προφίλ κοινών τους φίλων!

«Τελικά το Facebook δε βοηθά τους ανθρώπους να ξεπεράσουν γρήγορα και ανώδυνα ένα χωρισμό. Είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ ό,τι πιστεύουν ορισμένοι» είπε ακόμη.

«Αρχικά πίστευα ότι όσοι είχαν διαγράψει τους πρώην τους από το Facebook θα ήταν λιγότερο θλιμμένοι. Όμως ανακαλύψαμε ότι ισχύει το αντίθετο. Βασιζόμενοι στις συνεντεύξεις που κάναμε βρήκαμε ότι όσοι δεν ήταν πια φίλοι με τους πρώην συντρόφους τους στο Facebook είχαν περισσότερη στεναχώρια μέσα τους» εξήγησε.