20120807

Κατηγορούν blogger για μέθη και προσβολή των χρηστών ηθών

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών αντιμετωπίζει γνωστός blogger που συνελήφθη σε παραλία της Τυνησίας.
Η εισαγγελία της Τυνησίας διέταξε την απελευθέρωση ενός γνωστού μπλόγκερ, ο οποίος είχε συλληφθεί για μέθη και «προσβολή των χρηστών ηθών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Ανίς Εζίν προσθέτοντας ότι η δίκη του πελάτη του θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και αν κριθεί ένοχος ενδέχεται να καταδικαστεί σε επτά μήνες φυλάκιση.

«Ο εισαγγελέας αποφάσισε την απελευθέρωση του Σοφιάν Χουράμπι και του δημοσιογράφου Μέχντι Ντζελάσι», δήλωσε ο Εζίν διευκρινίζοντας ότι η δίκη τους θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Οι δύο φίλοι και μία νεαρή γυναίκα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε μια παραλία στη βορειοανατολική Τυνησία για μέθη και προσβολή των χρηστών ηθών εν μέσω Ραμαζανίου, οπότε η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται επικριτέα.

Οι κατηγορίες εναντίον της γυναίκας απορρίφθηκαν, πρόσθεσε ο Εζίν.

Ο Χουράμπι έγινε γνωστός για τα σχόλιά του κατά του έκπτωτου προέδρου της χώρας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι

Μετά την πτώση του Μπεν Άλι, ο μπλόγκερ έχει καυτηριάσει την ακραία ισλαμοποίηση της Τυνησίας από το ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα που βρίσκεται στην εξουσία.

Υποστηρικτές του μπλόγκερ εκτίμησαν ότι τα δικαστικά προβλήματα του Χουράμπι ενδέχεται να έχουν πολιτικά κίνητρα.[newsit]