20121207

Κατάστημα στην Αθήνα έχει ΝΕΚΡΟ κουτάβι στη βιτρίνα !


Στο κατάστημα πώλησης και καλλωπισμού ζώων, πού βρίσκεται στο Παγκράτι στην οδό Φιλολάου εντοπίστηκε νεκρό μέσα στη γυάλινη βιτρίνα το κουτάβι, που βλέπετε, ....
το βράδυ της Κυριακής 2/12. Διερχόμενοι παρατήρησαν από μακριά ότι το ζώο δεν κουνιότανε και όταν πλησίασαν είδαν, πως αυτό είναι νεκρό.  

Η Στ. Δ., που τράβηξε την φωτογραφία με το κουτάβι σε νεκρική ακαμψία στις 22:40, κάλεσε στο τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, αλλά δεν τον εντόπισε. Ενημέρωσε, όπως πληροφορηθήκαμε και την Αστυνομία, η οποία εξήγησε, ότι δεν μπορεί να παρέμβει αν το μαγαζί δεν είναι ανοιχτό για να στείλει περιπολικό.

Το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν κλειστό από το μεσημέρι του Σαββάτου και κανείς δεν είναι βέβαιος πόσες ώρες πέρασαν από τότε που το σκυλάκι πέθανε.

Αύριο το πρωί στις 08:00 μια ομάδα φιλόζωων θα πάει στο pet shop και θα διαμαρτυρηθεί γι' αυτό το αίσχος, ενώ στη συνέχεια θα γίνει και καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Εκτός από την φωτογραφία υπάρχει και σχετικό βίντεο, το οποίο είναι ένα ακόμα ακλόνητο στοιχείο.

Δυστυχώς το νεκρό κουτάβι, μέχρι αυτή την ώρα, που γράφουμε το θέμα, βρίσκεται στο ίδιο κλουβί με το ζωντανό αδερφάκι του. Άλλη μια τρανή απόδειξη των συνθηκών κάτω από τις οποίες γίνεται το εμπόριο αυτών των πλασμάτων, τα οποία αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία ως άψυχα προϊόντα. Άλλη μια απόδειξη του γιατί πρέπει να σταματήσει η πώληση ζώων από καταστήματα...[lifo]