20121228

Απίστευτο: Άντρες από το εξωτερικό πάνε στην Τουρκία για να...

Μια νέα πηγή τουρισμού φαίνεται πως ανακάλυψαν στην Τουρκία...
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, άντρες από το εξωτερικό καταφτάνουν στην Τουρκία για να βάλουν εμφυτεύματα μουστακιών και γενειάδας!

Η μόδα των συγκεκριμένων μουστακιών έχει αρχίσει να γίνεται πιο δημοφιλής την τελευταία διετία. Σύμφωνα με γιατρό που ασχολείται με αισθητικές επεμβάσεις στην Τουρκία, εσχάτως, από τις 60 εμφυτεύσεις μαλλιών που κάνει κάθε μήνα, οι περίπου 15 αφορούν μουστάκια ή γενειάδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν άντρες που προέρχονται από την Μέση Ανατολή.

Το παχύ μουστάκι είναι σύμβολο κύρους, δύναμης, ρώμης δηλώνει στην Guardian ο πλαστικός χειρουργός Ali Mezdegi, του οποίου οι άντρες πελάτες προέρχονται σε ποσοστό 75% από χώρες του Κόλπου.

Στην Τουρκία μάλιστα υπάρχει και τουριστικό γραφείο που ειδικεύεται στα τουριστικά πακέτα για εμφυτεύσεις μαλλιών. Τα πακέτα επίσκεψεις κοστίζουν περίπου 2.300 δολάρια και περιλαμβάνουν το ιατρικό κόστος και τα έξοδα διαμονής για 4 μέρες.

Η πλειοψηφία των πελατών του πρακτορείου προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, του Κουβέιτ και το Ιράκ, αλλά οι επικεφαλής ελπίζουν πως οι δουλειές θα ανοίξουν σύντομα και σε Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στη Βρετανία.[newsbomb]