20121108

Αυτές είναι οι πιο κοινές αιτίες τραυματισμού των γεννητικών οργάνων

Στις ταινίες συνήθως παρουσιάζεται ως κάτι κωμικό:

Ηθοποιοί δείχνουν να υποφέρουν όταν χτυπούν στη σέλα του ποδηλάτου τους, ή όταν... στραβοκουμπώνουν το φερμουάρ του παντελονιού τους, ωστόσο και μόνο από το γεγονός ότι κάθε χρόνο 16.000 αμερικανοί οδηγούνται στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμών στα γεννητικά όργανα, αποδεικνύεται ότι το ζήτημα είναι σοβαρό. Για το λόγο αυτό επιστήμονες ανέλαβαν να εντοπίσουν τις πιο κοινές αιτίες τραυματισμού.
Σύμφωνα με το iatropedia.gr, βάσει της έρευνας που δημοσίευσε η «Ουρολογική Επιθεώρηση» (The Journal of Urology) οι τραυματισμοί στα γεννητικά όργανα συνήθως προκαλούνται από προϊόντα που χρησιμοποιούμε όλοι μας καθημερινά.
Αναλύοντας τα στοιχεία εθνικής βάσης δεδομένων που αναφέρονται στις επισκέψεις στα επείγοντα με σχετικούς τραυματισμούς κατά το διάστημα 2000 με 2010, που οδήγησαν στο νοσοκομείο συνολικά 142.143 άτομα, οι πιο κοινές αιτίες τραυματισμού είναι οι εξής:
Αθλητικά ατυχήματα σε όλες τις ηλικίες, δηλαδή το ποδήλατο μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το αμερικανικό φούτμπολ, το μπέιζμπολ, αλλά και ο εξοπλισμός των αθλημάτων.
Ρουχισμός
Προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο
Φερμουάρ του παντελονιού
Αποτρίχωση
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες τα προϊόντα αυτά δεν προκαλούν μόνο σωματικούς τραυματισμούς και προβλήματα στο σύστημα αναπαραγωγής αλλά και... ψυχολογικά προβλήματα