20121108

Πoια είναι Άντζελα Γκερέκου και γιατί είπε όχι στο μνημόνιο 3


Η ανεξάρτητη πια βουλευτής Κέρκυρας και μέχρι χθες υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ  Άντζελα Γκερέκου καταψήφισε το μνημόνιο 3 με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της.
Tι λέει η ίδια με ανακοίνωσή της.
Οσοι ξερούν καλά την Άντζελα Γκερέκου λένε πως η διαφωνία της στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ήταν αυτή που την έθεσε εκτός ΠΑΣΟΚ. Πολλοί λένε πως στην προσπάθειά της να προστατέψει τα συμφέροντα των Κερκυραίων "έφαγε το κεφάλι της".
Η Αντζελα Γκερέκου διαφωνεί με τη θέσπιση χρήσεων γης ως τουριστικά τουριστικά παραθεριστικά χωριά, χωρίς να ορίζονται προδιαγραφές, όροι και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την ήπια τουριστική ανάπτυξη σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα είναι συμβατή με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους. "Η δυνατότητα υπερεκμετάλλευσης δημοσίων ακινήτων με την όποια περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση αυτή συνεπάγεται θα απαξιώσει μεσοπρόθεσμα και το ίδιο το προϊόν της τουριστικής επένδυσης" είχε δηλώσει πρόσφατα η ίδια.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η Α.ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
"Η διαμόρφωση και η σύνθεση των μέτρων αμφισβητεί τις ίδιες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Τις δεσμεύσεις για διαπραγμάτευση, που ουδέποτε έγινε. Για δικαιότερη κατανομή των βαρών, που ακόμα αναζητείται. Για την εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη, και όχι τη διευθέτηση απαιτήσεων. Θέλω να είμαι συνεπής σε αυτές τις δεσμεύσεις, στην ανάγκη να γίνουν πράξη ριζικές αλλαγές και να διασφαλιστεί μια νέα ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτή είναι η πολιτική πυξίδα μου.
Αυτό είναι επίσης που με διαχωρίζει από την ισοπεδωτική στάση του "όχι", την απόρριψη κάθε αλλαγής, τις ανέξοδες μαγικές λύσεις, την εξυπηρέτηση αιτημάτων. Γι’ αυτό και ψεύδονται όσοι εντέχνως ερμηνεύουν τη στάση μου με τρόπο επιφανειακό και επιπόλαιο. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε.
Ζητώ από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της, να επιδείξει την τόλμη που απαιτείται ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Από το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πιο αποφασιστικό, ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.
Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης που μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτή είναι η μάχη που θέλω να δώσω. Και αυτό με τη σειρά του πιστεύω πως θα δώσει πολιτικό περιεχόμενο στο όποιο εγχείρημα γίνει για την ανασύνθεση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου"  καταλήγει η ανακοίνωση της ανεξάρτητης βουλευτού Κέρκυρας.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Η όμορφη πολιτικός και πρώην ηθοποιός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 15 Απριλίου του 1959.
Είναι παντρεμένη με τον Τόλη Βοσκόπουλο και έχουν μία κόρη.
Εχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και εχει κάνει σεμινάρια Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου. Αποφοίτησε από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας της ΕΡΤ και το Εργαστήριο Θεάτρου "Εστία".
Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει πολλές αρχιτεκτονικές μελέτες στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.
Η Άντζελα Γκερέκου παράλληλα, έχει μια σημαντική καριέρα στην ηθοποιία. Εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Πρωταγωνίστησε στην ελληνοβρεταννική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες.
Υπήρξε βασικό μέλος της Επτανησιακής Πολιτιστικής Κίνησης, η οποία στόχο είχε την αναβίωση του επτανησιακού θεάτρου κατά την περίοδο 1987 - 1988, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πολιτικών και καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων των Επτανήσων.
Συμμετέχει εθελοντικά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες που αφορούν το περιβάλλον, τους νέους και τις ιδιαίτερα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κέρκυρας, στις Εθνικές Εκλογές του 2004. Επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012.
Τον Οκτώβριο του 2009 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
Στις 17 Μαΐου 2010 ξέσπασε σκάνδαλο μετά από δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο Τόλης Βοσκόπουλος χρωστούσε στην ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ καθώς δεν έχει πληρώσει φόρο εισοδήματος από το 1993. Η Αντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε απο υφυπουργός επικαλούμενη λόγους ευθιξίας.
Στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος την διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.newsit