20120930

Τα τέσσερα «αμαρτήματα» του λουσίματος

Τα λάθη στον καθαρισμό των μαλλιών
Το λούσιμο είναι το πιο βασικό στοιχείο της φροντίδας των μαλλιών.
Όμως ξέρουμε να λούζουμε σωστά τα μαλλιά μας; Υπάρχουν τέσσερα λάθη που κάνουμε πολύ συχνά, με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται η ομορφιά των μαλλιών μας.

1) Δεν τα βρέχουμε καλά. Είναι σημαντικό να βρέχουμε τα μαλλιά πολύ καλά, πριν απλώσουμε το σαμπουάν. Διαφορετικά, το προϊόν δεν καθαρίζει καλά τα μαλλιά μας, δεν απλώνεται σε όλο το μήκος της τρίχας και τα μαλλιά μας δεν καθαρίζουν σε βάθος.

2) Απλώνουμε το σαμπουάν στις άκρες. Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να δίνουμε έμφαση στις ρίζες των μαλλιών, καθώς εκεί εντοπίζεται η λιπαρότητα. 

3) Λουζόμαστε πολύ συχνά. Δεν υπάρχει «συνταγή» για το πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε. Πάντως, έχει αποδειχθεί ότι το καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί τα μαλλιά και διαταρράσει την ισορροπία στο δέρμα του κεφαλιού. Αν τα μαλλιά είναι λιπαρά, προσπαθήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να λούζεστε καθημερινά, επιλέξτε ένα πολύ απαλό και ελαφρύ σαμπουάν. 

4) Χρησιμοποιούμε σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Τα σαμπουάν αυτά είναι ιδανικά για χρήση μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι πιο συχνά. Στα ξηρά μαλλιά θα φέρουν περισσότερη ξηρότητα, ενώ στα λιπαρά δέρματα «διεγείρουν» τους σμηγματογόνος αδένες, με αποτέλεσμα να λαδώνουν περισσότερο τα μαλλιά.