20120930

Φτερνίστηκε και έβγαλε… σφαίρα!

Ένας Ιταλός, ο οποίος είχε δεχτεί μία αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς,...
αναρρώνει καθώς φτερνίστηκε και έβγαλε τη σφαίρα από τη μύτη. 

Ο 28χρονος Darco Sangermano, δέχτηκε τη σφαίρα, όταν έκανε περίπατο με τη σύντροφό του στους δρόμους της Νάπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Η σφαίρα πέρασε πίσω από το μάτι του και σφηνώθηκε στη ρινική κοιλότητα, χωρίς όμως να του προκαλέσει ευτυχώς σοβαρή βλάβη.

Την ώρα που περίμενε να τον δουν οι γιατροί, ο Sangermano φτερνίστηκε και... 
έβγαλε τη σφαίρα από το δεξί ρουθούνι. «Η σφαίρα χτύπησε το κροταφικό του οστό, με αποτέλεσμα να κόψει τη φόρα της. Πέρασε ξυστά από το βολβό του ματιού του, χωρίς όμως να τον χτυπήσει,» δήλωσε ο Δρ. Guglielmo Ramieri.

Οι γιατροί προχώρησαν σε επέμβαση στο μάτι για να αφαιρέσουν τα θραύσματα του οστού που προκάλεσε η σφαίρα. Η επέμβαση διήρκησε αρκετές ώρες, αλλά ο ασθενής αναρρώνει πλέον σπίτι του, καθώς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα χάσει την όρασή του, παρόλο που προς το παρόν βλέπει θολά.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Sangermano θα υποβληθεί σε επέμβαση με λέιζερ για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε στον αμφιβληστροειδή, και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα.