20120912

Να κάνω ή να μην κάνω σχέση;


Χώρισες πριν λίγο καιρό και όμως οι αναμνήσεις σε κυνηγούν και σε στοιχειώνουν.
Έχεις ξεχάσει τα δύσκολα και θυμάσαι μόνο τις χαρούμενες στιγμές. Και τώρα; Είσαι μόνη σου. Δεν έχεις κάποιον να νοιαστείς, να του πεις μια τρυφερή "καληνύχτα", να ακούσεις ένα ερωτικό τραγούδι και να του το αφιερώσεις. Έτσι είναι κάθε χωρισμένη καρδιά στο μεσοδιάστημα μέχρι να επουλώσει τις πληγές της. Όμως δεν είσαι η μόνη στον κόσμο που το παθαίνει αυτό.


Ο σοφός φιλόσοφος Osho αναφέρει ότι "εμείς ευθυνόμαστε για τις πληγές που μας δημιουργεί η αγάπη. Γιατί δίνουμε χώρο στους άλλους να μας πληγώσουν." Πόσο δίκιο έχει. Όλες το έχουμε νιώσει και φτάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε: "Μήπως τελικά δεν την αξίζω την αγάπη;", Μήπως ήταν άλλο ένα λάθος;", " Μήπως δεν είμαι όμορφη;" Πολύ απλά... μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά χωρίς να κοιτάμε πίσω (τα παλιά).
σχέση,μόνη
                      
Ναι, μπορεί να είσαι μόνη χωρίς σχέση αλλά δεν είσαι η μόνη για να το παίρνεις τόσο βαριά και να κατηγορείς τον εαυτό σου. Και οι λάθος επιλογές είναι "μαθήματα ζωής" που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τις αδυναμίες μας και να βελτιωθούμε μέσα από αυτές.
Μην κάνεις το λάθος να μειώνεις λεκτικά τον εαυτό σου. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα και μετά επένδυσε σε μια σχέση. Μόνον τότε θα αγαπηθείς πραγματικά. Σε καμία άλλη περίπτωση.
Αν χώρισες πρόσφατα μην βιαστείς να "μπεις" σε μια νέα σχέση γιατί θα σε εξαντλήσει. Κι  αυτό γιατί κάθε σχέση είναι μια ανταλλαγή συναισθημάτων, αναγκών, εμπειριών και εσύ δεν είσαι έτοιμη ακόμη να δώσεις κάτι τέτοιο.
Μείνε για κάποιο διάστημα μόνη σου. Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωνε τα λάθη και τις πράξεις σου που οδήγησαν τον δεσμό στο χωρισμό. Ποιός έκανε τι και πως; Δες έαν είσαι εγκλωβισμένη στον "λάθος κύκλο ή μαγνήτη" όπως αποκαλούν οι ψυχολόγοι την τάση αυτή όπου συνεχώς κάνουμε τα ίδια λάθη από σχέση σε σχέση.
σχέσεις,ιδανικός,άντρας

Στη συνέχεια σκέψου τι χαρακτηριστικά έχει για σένα ο ιδανικός άνδρας, αυτός που θα του έδινες τα πάντα, σε μια σχέση ζωής. Προσοχή εδώ: Μην κάνεις εκτπώσεις σε αυτά που ζητάς! Μην πέφτεις στην παγίδα των "εκπτώσεων" ενώσω είσαι ελεύθερη και βγαίνεις ραντεβού ή γνωρίζεις άνδρες.
Γιατί ως γνωστόν  ότι είναι με έκπτωση δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και καλό.
Ναι, να κάνεις συμβιβασμούς εκεί που πρέπει, φτάνει να μην ξεχνάςότι πάνω από όλα μετράει η δική σου ευτυχία, το δικό σου καλό. Γιατί εάν δεν είσαι χαρούμενη εσύ, δεν γίνεται αυτό που χτίζεις να διαρκέσει ή ακόμα και αν διαρκέσει θα είναι εις βάρος σου!!
Και μην ξεχνάς ότι για τον κάθε ένα μας υπάρχει εκεί έξω το άλλο μας μισό ( ή ολόκληρο) που μας αναζητά. Γιαυτό μην χάνεις χρόνο και σάλιο για περιπτώσεις που δεν σου ταιριάζουν με βάση τα κριτήρια σου.[dynamikhgynaika]
Καλή επιτυχία!