20120912

Ο πιο παχύς άνδρας στον κόσμο έχασε 210 κιλά κι ερωτεύθηκε

Τις δύσκολες πτυχές της καθημερινότητάς του αποκαλύπτει ο πιο παχύς άνδρας στον κόσμο, που το...
βάρος του μέχρι πριν από περίπου έναν χρόνο άγγιζε τα 445 κιλά! Ο Πολ Μέισον κατάφερε να χάσει πάνω από 210 κιλά μετά από επέμβαση γαστρικού by-pass και τώρα είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να ζήσει με τη γυναίκα που στο πρόσωπό της ξαναβρήκε τον έρωτα…

Ο 50χρονος Πολ πήρε την… κάτω βόλτα όταν ήταν 26 ετών, μετά από ερωτική απογοήτευση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε, το ίδιο σκέφτηκε και ο πιο παχύς άνδρας του κόσμου. Ετσι από την περασμένη άνοιξη που έχασε τη μητέρα του κάνει μια εντατική προσπάθεια να γίνει όπως ήταν κάποτε και να ζήσει με τη γυναίκα που αγαπά. Θέλει μια μέρα να σταματήσει να χρειάζεται δύο βοηθούς για να πλυθεί, διαδικασία που διαρκεί καθημερινά τέσσερις ώρες!

Η γυναίκα που του ράγισε την καρδιά ήταν 39 ετών και οι δυο τους το 1986 περνούσαν ατελείωτες ώρες στο σπίτι της. Οπως λέει, ήταν ξεχωριστή, δεν είχε γνωρίσει άλλη όπως αυτήν. Μέχρι και σήμερα μάλιστα, αποκαλύπτει ο 50χρονος άνδρας σε βρετανική εφημερίδα, του είναι πολύ δύσκολο να μιλά για εκείνη. Μετά από κάποιο διάστημα έντονου πάθους όμως εκείνη αποφάσισε να τον παρατήσει.

Αμέσως μετά, σαν να μην του έφτανε η ερωτική απογοήτευση, έχασε τον πατέρα του. Την ίδια στιγμή, η υγεία της μητέρας του άρχισε να χειροτερεύει. Μετά από ένα χτύπημα στον γοφό καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και έτσι ανέλαβε ο ίδιος τη φροντίδα της. Ετσι, απογοητευμένος και πληγωμένος, με όλα τα δυσάρεστα γεγονότα να έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του, άρχισε να μένει σπίτι όλη μέρα για να φροντίσει τη μητέρα του, ενώ παράλληλα το μόνο που έκανε ήταν να τρώει τεράστιες ποσότητες φαγητού, στο οποίο έβρισκε παρηγοριά.Τον πρώτο χρόνο μόνο, με τέτοιου είδους διατροφή πήρε εβδομήντα κιλά.

Εξαιτίας του βάρους του αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του γιατί δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει. Επεισε τη μητέρα του να βάλει υποθήκη το σπίτι, δύο φορές, με αποτέλεσμα να το χάσει και οι δύο αδερφές του να μην του μιλούν πια.

Τρεις φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια, αλλά λόγω του βάρους του οι ποσότητες δεν τον έβλαπταν. Σήμερα, μετά την επέμβαση, τρώει μικρότερες μερίδες και ονειρεύεται να κάνει έρωτα ξανά αφού έχει πάνω από είκοσι χρόνια να βρει ερωτικό ταίρι.

Τώρα βγαίνει με μια εξαιρετική γυναίκα, όπως λέει, της οποίας όμως το όνομα δεν αποκαλύπτει, διότι είναι ντροπαλή.

Ο υπέρβαρος Βρετανός κινείται πλέον με αναπηρικό καροτσάκι και ελπίζει να χάσει σιγά-σιγά και άλλο βάρος. Ετσι θα μπορεί να «αποτινάξει» από πάνω του τον τίτλο του πιο παχύ άνδρα του κόσμου και να είναι με τη γυναίκα που αγαπά, χωρίς να ντρέπεται!

1) Πρωινό 2.060 θερμίδων
Αρκετές φέτες μπέικον, 4 λουκάνικα, 4 αβγά τηγανιτά, πατάτες

2) Σνακ 1.740 θερμίδων
Λουκανοπιτάκια και παραδοσιακά πιτάκια Κορνουάλης

3) Μεσημεριανό 2.200 θερμίδων
Τέσσερις μερίδες του γνωστού βρετανικού φαγητού «Fish and chips» και δύο μεγάλα κεμπάπ

4) Απογευματινό σνακ 10.400 θερμίδων
40 σοκολάτες και 40 σακούλες πατατάκια

5) Δείπνο 2.590 θερμίδων
Ψητά, «Fish and chips», πίτσα, ινδικές λιχουδιές

6) Βραδινά Σνακ 1.030 θερμίδων
Κεμπάπ με ψωμί και πατάτες

7) Συνολικά 20.020 Θερμίδες

Μετά το γαστρικό by-pass, ο Πολ μπορεί να φάει μόνο μικρές μερίδες. Ετσι, γεμίζει το ένα τέταρτο του πιάτου του με λαχανικά, τρώει ένα μικρό κομμάτι κρέας -κοτόπουλο, για παράδειγμα- και λίγες πατάτες ή ζυμαρικά.[espressonews]