20120814

H πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Robert Pattinson μετά το «σκάνδαλο Stewart»


Στην οποία ο απατημένος ηθοποιός όχι μόνο έδειξε την ανωτερότητα και τον επαγγελματισμό του, αλλά και το πηγαίο χιούμορ του.
Χτες το πρωί ήρθε η στιγμή που περίμεναν όλοι οι σκληροπυρηνικοί φαν του Twilight (και όχι μόνο, για να λέμε την αλήθεια) εδώ και 3 εβδομάδες, από τότε δηλαδή που το σκάνδαλό με την απιστία της Kristen Stewart έγινε γνωστό και μετατράπηκε εν μία νυκτί στο «καυτό» gossip του καλοκαιριού. Ο Robert Pattinson βγήκε από την κρυψώνα του και ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα -δηλαδή τους παπαράτσι, τις συνεντεύξεις, τις αδιάκριτες ερωτήσεις και, κυρίως, τα εκατομμύρια βλέμματα που ήταν έτοιμα να καρφωθούν επάνω του για να τον «σκανάρουν» από την κορυφή ως τα νύχια και να βγάλουν το πόρισμά τους για την κατάστασή του.

Ο Robert, όμως, δεν έκανε τη χάρη σε αυτούς που περίμεναν να τον δουν μέσα στην κατάθλιψη και τη μιζέρια. Καλεσμένος στο The Daily Show του Jon Stewart για την προώθηση της νέας του ταινίας « Cosmopolis», ο 26χρονος ηθοποιός έδειχνε πιο κομψός και λαμπερός από ποτέ μέσα στο μπλε κοστούμι του και, όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα με χιούμορ.

Κάτι που φάνηκε από την αρχή της συνέντευξης, όταν ο Stewart τον ρώτησε, με εμφανή την (καλοπροαίρετη) ειρωνεία στη φωνή του «Λοιπόν, τι νέα;», για να πάρει την χαμογελαστή απάντηση του Robert «Νόμιζα πως το είχαμε ήδη κανονίσει αυτό! Είχα έτοιμο ένα αστείο! Ήμουν προετοιμασμένος και έτοιμος για όλα! Τώρα όλο αυτό είναι άσκοπο».

Ο παρουσιαστής συνέχισε την πλάκα του, βγάζοντας δύο «κουβάδες» παγωτό πάνω στο τραπέζι και ενθαρρύνοντας τον ηθοποιό να χαλαρώσει, λέγοντάς του «Έλα, είμαστε απλά δύο κορίτσια που συζητάμε!», με τον Rob όμως να έχει έτοιμη την απάντηση «Έτσι κατάφερες να με φέρεις στο show... Αυτό είναι το πρόβλημα με τους ηθοποιούς σε κάθε αμήχανη στιγμή στις συνεντεύξεις...».

Στη πορεία, επίσης, ο Pattinson παραδέχτηκε πως «Πραγματικά δεν ξέρω πως να χειριστώ την κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι το παράξενο με αυτές τις συνεντεύξεις και μπορεί να ακουστώ σαν ηλίθιος τώρα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ζωή μου είναι πως είμαι φτηνιάρης. Δεν έχω προσλάβει υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, όταν όλοι οι ηθοποιοί έχουν έτοιμες γραμμένες απαντήσεις στις αμήχανες συνεντεύξεις τους. Αυτό ήταν, θα προσλάβω έναν υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων!».

Η πλάκα γύρω από το λεπτό θέμα του χωρισμού του με την Stewart εξαιτίας της απιστίας της με τον Rubert Sanders συνεχίστηκε για λίγο ακόμα, με τον Pattinson να δείχνει ευδιάθετος και ανοιχτός στο καυστικό χιούμορ του παρουσιαστή, χωρίς ποτέ να χάνει το χαμόγελο από τα χείλη του. Φυσικά κανείς δεν ξέρει πόσο προσπάθησε για αυτό και αν απλώς «έπαιζε» ένα ρόλο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, σίγουρα όμως η πρώτη του αυτή συνέντευξη μετά το σκάνδαλο, μόνο θετική εικόνα έδωσε για τον χαρακτήρα και την επαγγελματικότητά του.[queen]