20120814

Ζυγίζει 400 κιλά και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια

Ζει με μηχανική υποστήριξη - Έχει δυόμιση χρόνια να βγει από το σπίτι του.

Τον προσωπικό καθημερινό Γολγοθά διανύει ο 49χρόνος Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά από την Κομοτηνή που ζυγίζει σχεδόν 400 κιλά! Καθηλωμένος στο κρεβάτι του σπιτιού του αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον εαυτό του, έχοντας στο πλευρό του τη στήριξη της γυναίκας και των πέντε του παιδιών, που έχουν αναλάβει να τον φροντίζουν καθημερινά.


Όπως εξηγεί στην κάμερα του ThrakiToday ο υπέρβαρος άνδρας από την Κομοτηνή, έχει δυόμιση περίπου χρόνια να βγει από το σπίτι του, ενώ δεν υπάρχει Νοσοκομείο το οποίο να μπορεί να τον εξετάσει, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχα κρεβάτια για να νοσηλευτεί και ως εκ τούτου πηγαίνει με φορτοταξί στο Νοσοκομείο όπου τον εξετάζουν πάνω σε αυτό και έπειτα επιστρέφει στην οικία του. 


«Κανένας στην οικογένεια μου δεν εργάζεται και τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Δεν μπορώ ούτε να κουνηθώ, ούτε να περπατήσω» εξηγεί ο ίδιος για να συμπληρώσει με δάκρια στα μάτια πως «εδώ και τέσσερις μήνες μου έχουν κόψει και τη σύνταξη που μου έδιναν, δεν έχουμε να φάμε». Όπως μάλιστα αναφέρει ο Σερήφ, εξιστορώντας στο ThrakiToday.com τις καθημερινές δυσκολίες που καλείται αυτός και η οικογένεια του να υπερπηδήσουν «εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε πληρώσει το ρεύμα και πολύ φοβάμαι ότι θα μας το κόψουν», τη στιγμή που ο ίδιος χρησιμοποιεί μηχάνημα παροχής οξυγόνου, το οποίο τον βοηθάει να αναπνέει και να ξεκουράζεται, μηχάνημα το οποίο λειτουργεί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 

«Κανένας δεν ενδιαφέρεται. Ούτε ο Μουφτής ήρθε να με δει ούτε ο Χατζηοσμάν, λένε ότι θα βοηθήσουν αλλά δεν κάνουν τίποτα και σε λίγες ημέρες έχουμε τη θρησκευτική μας γιορτή. Αλλά έτσι είναι, όταν είσαι φτωχός κανένας δεν ενδιαφέρεται» αναφέρει ο Σερήφ, για να καταλήξει πως ο ίδιος περιμένει τη βοήθεια του κράτους και των οργανισμών του, ζητώντας αρχικά να του χορηγηθεί εκ νέου η σύνταξή του και παράλληλα να του προσφερθεί η κατάλληλα ιατροφαρμακευτική βοήθεια που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. 

Ο 49χρόνος πατέρας πέντε παιδιών περνάει σήμερα τη μέρα του έχοντας ως μοναδική διασκέδαση και παρηγοριά τη συντροφιά της οικογένειας του. Στον τοίχο του δωματίου του, όπου περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τηλεόραση, βρίσκονται κρεμασμένες φωτογραφίες του ίδιου από νεότερη ηλικία αισθητά πιο αδύνατος απ’ ότι σήμερα.[newsbeast]