20120814

Σκηνικό τρόμου στο Ηράκλειο

Τυφλά χτυπήματα ρατσιστικής βίας.
Σκηνικό τρόμου για αλλοδαπούς όταν πέφτει η νύχτα στο Ηράκλειο.

Τα περιστατικά τυφλών επιθέσεων εναντίον μεταναστών πληθαίνουν και το φαινόμενο λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Τα τελευταία 24ωρα, τέσσερις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών έχουν σημειωθεί στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας συναγερμό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. που έχει αυξήσει τα μέτρα αστυνόμευσης στις γειτονιές της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, αδυνατώντας ωστόσο να ελέγξει τα τυφλά χτυπήματα βίας.

Από τη δική τους πλευρά, οι μετανάστες εκφράζουν την αγωνία, την απόγνωση και την οργή τους καταγγέλλοντας οργανωμένες επιθέσεις με ρατσιστικές προεκτάσεις.

Οι αλλοδαποί καταγγέλλουν οργανωμένες επιθέσεις με ρατσιστικές προεκτάσεις και ζητούν από την πολιτεία να πάρει μέτρα για την προστασία τους, εκφράζοντας φόβους ότι θα υπάρξουν θύματα από την τυφλή βία.


Βία και τυφλά χτυπήματα


Πριν καλά καλά προλάβει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την συμπλοκή χθες το πρωί ένας 43χρονος από το Μπαγκλαντές κατήγγειλε ένα ακόμα περιστατικό που προκαλεί ανησυχία. 

Όπως ανέφερε ο 43χρονος, άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε δυο μηχανές, σταμάτησαν έξω από το σπίτι που διαμένει στο Ηράκλειο άναψαν ένα βεγγαλικό και το πέταξαν μέσα στην αυλή. 

Το νέο περιστατικό δεν μπορεί παρά να συνδεθεί με τον γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα και εκδηλώνεται με περιστατικά βίας ανάμεσα σε Έλληνες και αλλοδαπούς.

Παράλληλα, ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα με θύματα ένα Σύρο και έναν Μαροκινό. Οι δύο αλλοδαποί, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα άγνωστων ατόμων και κατέληξαν στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο αλλοδαποί, έπεσαν θύματα επίθεσης από έξι άγνωστους δράστες οι οποίοι τους χτύπησαν χωρίς καμία αφορμή. 

Ο Σύρος και ο Μαροκινός μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Οι δράστες, μετά την επίθεση, εξαφανίστηκαν.[prismanews]