20120818

Δείτε πότε ανακοινώνονται οι βάσεις


Τελειώνει σε περίπου ένα δεκαήμερο η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...καθώς την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η πιθανότερη ημερομηνία ανακοινώσεων θα είναι η Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Έθνος, άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.

Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή άνοδος στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου.

Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματα ίσως υπάρξει άνοδος λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν και τα επαγγέλματα που υπόσχονται επαγγελματική αποκατάσταση, όπως οι Στρατιωτικές Σχολές, οι Σχολές της Αστυνομίας και τα Παιδαγωγικά Τμήματα.[thestival]