ML 63: Αυτό είναι το θηριώδες τζιπ του Παντελίδη – Δείτε τι απέμεινε [φωτο]

Ιδιαίτερα ασφαλές είναι το αυτοκίνητο SUV με το οποίο είχε το δυστύχημα ο Παντελής Παντελίδης.
Ειδικότερα, πρόκειται για μία Mercedes ML63 AMG του 2008, η οποία εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 6,2 V8 διπλού turbo, που αποδίδει 510 ίππους κι έχει μέγιστη ροπή 64,2 kgm.
Όπως επισημαίνεται, το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes και οι επιδόσεις του τετρακίνητου SUV είναι… τρομακτικές παρά το ογκώδες – βαρύ αμάξωμά του.
Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h καλύπτεται σε μόλις 4,4 sec (επιδόσεις διθέσιων supercars). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.
H ML63 AMG εφοδιάζεται με πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το Active Curve System, το οποίο περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο ανατροπής του αυτοκινήτου σε ακραίες καταστάσεις. Διαθέτει αερόσακους στον οδηγό, τον συνοδηγό, κουρτίνας και πλαϊνούς.
Σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP το 2008 όπου και δοκιμάστηκε η τότε νέα ML, απέσπασε 5 αστέρια στην προστασία των επιβατών, δηλαδή πήρε το «άριστα».
Οι ίδιες δοκιμές έδειξαν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης (με τα δεδομένα των δοκιμών του οργανισμού βέβαια) το κεφάλι και τα πόδια των επιβατών προστατεύονται άριστα, ενώ λίγο μικρότερο βαθμό πήρε η προστασία της θωρακικής χώρας.
Γενικά από τον οργανισμό, το συγκεκριμένο τζιπ Mercedes έχει χαρακτηριστεί ένα ιδιαίτερα ασφαλές αυτοκίνητο.
Σε φυλασσόμενη ιδιωτική μάντρα αυτοκινήτων στο Ελληνικό έχει μεταφερθεί το μοιραίο όχημα που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης.
Οπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν, το τζιπ Mercedes έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, που προκλήθηκαν από τη σφοδρή πρόσκρουσή του στις προστατευτικές μπάρες.
Μάλιστα, ένα από τα σίδερα έχει τρυπήσει τον προφυλακτήρα του τζιπ, έχει περάσει από το ψυγείο, από τη μηχανή και έχει τρυπήσει και το καπό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σίδερο πέρασε και από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου (και πιθανολογείται ότι αυτό σκότωσε τον άτυχο τραγουδιστή), το οποίο όμως αφαίρεσαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού του Παντελή Παντελίδη και των γυναικών που ήταν μαζί του.
Η δεξιά πλευρά του τζιπ Mercedes είναι αυτή που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές και έχει μετατραπεί σε μία μάζα από σίδερα, πλαστικά και εξαρτήματα μηχανής.
Μάλιστα, ο τροχός μπροστά δεξιά έχει διαλυθεί από την πρόσκρουση στο κράσπεδο, ενώ είναι εμφανές πως με την πρόσκρουση άνοιξαν και οι αερόσακοι.[fimes]
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment