20140804

Ιταλία: Έβαλαν επτάχρονα να κάνουν τους παρκαδόρους

Είναι μόλις επτά χρονών και, όμως, δίνουν οδηγίες στους οδηγούς για προσεκτική στάθμευση στην καρδιά της Ρώμης.

Οι ανήλικοι «παρκαδόροι», δεν αποτελούν φαινόμενο για τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας καθώς εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν «ξεφυτρώσει» τέτοιες ομάδες παιδιών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Corriere della Sera και το ρεπορτάζ του Μάριο Πρότο, τα ανήλικα υπό τις εντολές των γονιών τους, που φέρονται να έχουν ρουμανική καταγωγή, δίνουν καθημερινά το «παρών» στην πλατεία Consolazione.
Οι οδηγοί δείχνουν συνηθισμένοι στο θέαμα και, μάλιστα, αφού ακολουθήσουν τις εντολές των μικροσκοπικών παρκαδόρων και σταθμεύουν το όχημά τους, δίνουν την απαραίτητη αμοιβή στα παιδιά.
Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, τα παιδιά και οι… εκπαιδευτές του, συχνά αντιδρούν έντονα όταν κάποιος από τους οδηγούς αρνηθεί να πληρώσει, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που οι παράνομοι παρκαδόροι εκτοξεύουν υβριστικά σχόλια, αλλά και προκαλούν βλάβες στο αυτοκίνητο για τιμωρία.
Στο μεταξύ, τα παιδιά κινδυνεύουν ενώ τρέχουν για να «εξυπηρετήσουν» τους οδηγούς, από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, χωρίς, όμως, αυτό να δείχνει να απασχολεί τους γονείς τους.
Όλα αυτά, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με τους αστυνομικούς να περπατούν καθημερινά μπροστά από το παράνομο πάρκινγκ.
Πηγή: protothema.gr