20140810

Οι 5 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου

Έχουν γαλαζοπράσινα νερά, εκτείνονται τις περισσότερες φορές σε αρκετά χιλιόμετρα και περιβάλλονται από καταπράσινα φυτά.







Αυτές οι παραλίες είναι ο ιδανικότερος προορισμός για τους λάτρεις της θάλασσας και θα τις βρείτε από την Αυστραλία μέχρι και την Ινδία.
Προσοχή όμως!
Στα νερά τους συχνά παραμονεύουν καρχαρίες και κροκόδειλοι, ενώ κάποιες αυτές είναι και αρκετά μολυσμένες.
Αυτές είναι οι πέντε πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph».

Fraser Island, Australia
Οι θάλασσες που περιβάλλουν το νησί Fraser είναι απαγορευμένες για κολύμπι. Εκτός αν δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε παρέα με καρχαρίες, κροκόδειλους και μέδουσες στα νερά που υπάρχουν ισχυρά ρεύματα.





Gansbaai, South Africa
Λίγα χιλιόμετρα από την ακτή της Gansbaai υπάρχει το Shark Alley, ένα μικρό κανάλι με νερό ανάμεσα στα νησιά Dyer Island και Geyser Rock το οποίο προσελκύει άσπρους καρχαρίες.







Hanakapiai, Hawaii
Περίπου 83 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αυτή την παραλία εξαιτίας των πολύ δυνατών ρευμάτων.






Praia de Boa Viegem, Brazil
Η παραλία προσελκύει πολλούς λάτρεις της θάλασσας μιας και αρχικά θεωρούνταν ακίνδυνη. Από το 1992, όμως, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 50 επιθέσεις από καρχαρίες, εκ των οποίων οι 19 ήταν θανατηφόρες.




Chowpatty Beach, India
Θεωρείται μία από τις πιο μολυσμένες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο. Βέβαια οι Ινδοί δεν φαίνεται να νοιάστηκαν και πολύ γι' αυτό όταν γιόρτασαν σε αυτή τη φεστιβάλ Hindu!