20140624

Τα δέκα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου

Όταν γευματίζει κανείς σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου και δοκιμάζει τις δημιουργίες σεφ βραβευμένων με τρία αστέρια Michelin, δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι...
μερικά συστατικά από αυτά που αναφέρονται στο μενού ενδέχεται να έχουν «ταξιδέψει» από πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ή ότι η θέα από το εστιατόριο είναι άκρως εντυπωσιακή.


Σύμφωνα με το Elite Traveler παρακάτω παρατίθενται τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου, με τις τιμές να φτάνουν μέχρι και τα 600 δολάρια το άτομο... χωρίς το κρασί!

Kitcho, Κιότο, Ιαπωνία (περίπου 600 δολάρια το άτομο)



Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Οι δημιουργίες του, βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin, σεφ Kunio Tokuoka περιστρέφονται γύρω από την παραδοσιακή κουζίνα Kaiseki, ωστόσο, σύμφωνα με την αρθρογράφο Laura Walkinshaw, εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα γεύματα που μπορείτε στην Ιαπωνία.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε ανοίξει το 1930 ο παππούς του Kunio Tokuoka. Όσοι αντέχουν τη... δοκιμή θα μπορέσουν ακόμη να απολαύσουν τη μοναδική τελετουργία του τσαγιού από τα έμπειρα χέρια ειδικών του είδους.

Masa, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (περίπου 600 δολάρια το άτομο)



Το φημισμένο εστιατόριο της Νέας Υόρκης θεωρείται το καλύτερο –και ακριβότερο- εστιατόριο σούσι της πόλης.
Μετά το Λος Άντζελες, ο σεφ Masa Takayam,δοκίμασε τις δυνάμεις του στη Νέα Υόρκη το 2004, αναζητώντας για μια νέα πρόκληση. Το Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς άνοιξε το Masa.

Οι πελάτες του καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να... βγάλουν από 450 (το λιγότερο) μέχρι 600 δολάρια το άτομο για πέντε ορεκτικά, ένα κυρίως πιάτο με 15-20 διαφορετικά θαλασσινά και ένα γλυκό.

Plaza Athénée, Παρίσι, Γαλλία (περίπου 550 δολάρια το άτομο)



Η γαλλική κουζίνα στα καλύτερά της. Το Plaza Athenee ανήκει στο διάσημο σεφ Alain Ducasse.

Οι πελάτες του πολυτελούς εστιατορίου δειπνούν σε μια υπέροχη αίθουσα κάτω από ένα πολυέλαιο με 10.000 κρύσταλλους, ενώ για τις γευστικές δημιουργίες που απολαμβάνουν φροντίζει ο επικεφαλής σεφ Christophe Saintagne.

Maison Pic, Βαλένς, Γαλλία (περίπου 430 δολάρια το άτομο)



Προσφέρει παραδοσιακή γαλλική κουζίνα. Το εστιατόριο απέσπασε το τρίτο αστέρι Michelin το 2007, χάρη στην τρίτης γενιάς σεφ Anne-Sophie Pic, κόρη του Jacques Pic , ο οποίος είχε βραβευθεί με τρία αστέρια το 1973, και εγγονή του Andre Pic, ο οποίος επίσης είχε βραβευθεί με τρία αστέρια Michelin το 1934.

Michel Bras Toya, Τόγια, Ιαπωνία (περίπου 410 δολάρια το άτομο)



Αν η απομόνωση και η εντυπωσιακή θέα είναι από που αναζητάτε όταν γευματίζετε σε ένα εστιατόριο, τότε το Michel Bras Toya είναι αυτό που ψάχνετε.

Με θέα στην ηφαιστειακή λίμνη Toya, στο συγκεκριμένο εστιατόριο θα απολαύσετε γαλλική κουζίνα νε ιαπωνικές επιρροές.

Hôtel de Ville, Crissier, Ελβετία (περίπου 370 δολάρια το άτομο)



Βρίσκεται κοντά στη Λωζάνη και προμηθεύεται τα ψάρια που σερβίρει από τη λίμνη Léman. Το κρέας προέρχεται από την περιοχή Fribourg Canton, ενώ από το μενού δε λείπουν τα ελβετικά τυριά.

Έχοντας δουλέψει 16 χρόνια στην κουζίνα του εστιατορίου, ο Benoît Viollier πήρε τα ηνία το 2012. Μαζί με τη σύζυγό του διατηρούν τη φήμη του για εξαιρετικό φαγητό αρίστης ποιότητας.

Schloss Schauenstein, Furstenau, Ελβετία (περίπου 335 δολάρια το άτομο)



Βρίσκεται μέσα σε ένα κάστρο του 12ου αιώνα. Η μεσαιωνική διακόσμησή του προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του, ενώ για τις γεύσεις φροντίζει ο σεφ Andreas Caminada.

Είναι ακόμη ένα από τα πιο μικρά εστιατόρια στον κόσμο, με μόλις 26 τραπέζια.

De Librije, Zwolle, Ολλανδία (περίπου 290 δολάρια το άτομο)

Στο De Librije μπορεί κανείς να δοκιμάσει μοντέρνα πιάτα, φτιαγμένα με τις πιο δημιουργικές μαγειρικές τεχνικές.

Το εστιατόριο ανήκει στον σεφ Jonnie Boer και τη σύζυγό του Thérèse Boer. Οι δυο τους έχουν καταφέρει να αποσπάσουν τρία αστέρια Michelin για τη μοντέρνα κουζίνα τους.

Alain Ducasse στο Dorchester, Λονδίνο, Μ. Βρετανία (περίπου 290 δολάρια το άτομο)



Ο σεφ Alain Ducasse πρόσθεσε το Dorchester στην «αυτοκρατορία εστιατορίων του» το 2007.

Είναι το μοναδικό εστιατόριο που έχει στο Λονδίνο από τότε.

Προσφέρει γαλλική κουζίνα στην καρδιά της αγγλικής πρωτεύουσας, χάρη στον παθιασμένο σεφ Christophe Moret, ο οποίος ετοιμάζει ένα μενού επτά πιάτων για τους πελάτες του.

Στο κέντρο του εστιατορίου βρίσκεται το τραπέζι Table Lumière, το οποίο περιβάλλεται από 4.500 οπτικές ίνες, οι οποίες προσφέρουν ιδιωτικότητα σε αυτούς που θα το επιλέξουν... μέσα στο πολύβουο εστιατόριο.

Hertog Jan, Μπριζ, Βέλγιο (περίπου 275 δολάρια το άτομο)



Ο Hertog Jan χρησιμοποιεί στο εστιατόριό του μόνο βιολογικά προϊόντα από τη φάρμα του.

Στο εστιατόριο εργάζονται 30 άνθρωποι, οι οποίοι φροντίζουν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση των 50 μόλις πελατών τους.

Τις γευστικές δημιουργίες υπογράφει ο σεφ Gert De Mangeleer, ένας από τους νεότερους σεφ που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin, ενώ καθήκοντα σομελιέ έχει αναλάβει ο Joachim Boudens.