20140611

Ετών…123! Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος του Κόσμου – Ζούσε στις Άνδεις μασώντας φύλλα κόκας

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο χωριό του κοντά στη λίμνη Τιτικάκα ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου. Πρόκειται για έναν ιθαγενή από τη Βολιβία ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 123 χρόνων!

Σύμφωνα με τα εθνικά έγγραφα και την ταυτότητα του ο Καρμέλο Φλόρες γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1890!
Η Βολιβία ωστόσο άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης μόλις το 1940 κι έτσι οι αρχές δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ηλικία του Φλόρες.
«Πέθανε χθες στις εννέα το βράδυ,δήλωσε ο γιος του Σεσίλιο Φλόρες, ο οποίος είναι σχεδόν 70. «Τον τελευταίο καιρό δεν ήταν σε θέση να περπατήσει αφού το πόδι του ήταν πρησμένο εξαιτίας του διαβήτη».
Ο Φλόρες αποδίδει την μακροζωία του στην κατανάλωση σπόρων quinoa και μανιταριών δίπλα στο ποτάμι αλλά και στην αδυναμία του να μασά συνεχώς φύλλα κόκας.
Ζούσε σε μια καλύβα σε ένα χωριουδάκι ανατολικά της Λα Παζ, σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στις Άνδεις. Πολέμησε στον πόλεμο του 1932-1935 μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης.
Επίσης, έζησε για λίγο καιρό στη Λα Παζ, αλλά ποτέ δεν του άρεσε η πολύβουη πρωτεύουσα.
Πέρασε τα τελευταία του χρόνια κάνοντας περιπάτους με τα παπούτσια που ήταν κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα ελαστικά και σκεπασμένος με μια κουβέρτα βλέποντας τη ζωή του χωριού να περνάει μπροστά από τα μάτια του.

Ο επίσημος τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο που έζησε ποτέ ανήκει στην Γαλλίδα Ζαν Καλμέντ η οποία πέθανε στα 122 της το 1997, σύμφωνα με το Guinness Book of Records.