20140611

Νέο Nissan Navara, το απόλυτο επαγγελματικό (video)

Το νέο Nissan Navara με την άφιξή του δίνει μια άλλη διάσταση στον όρο των επαγγελματικών μοντέλων. Γιατί εκτός από σκληροτράχηλο και αξιόπιστος σύντροφος κάθε επαγγελαμτία, όπως έχει αποδείξει ότι είναι, λανσάρει μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης.
Εκλεπτυσμένο, με χαρακτηριστική μάσκα σχήματος V, αρκετό χρώμιο και σύγχρονα φώτα τεχνολογίας LED με λειτουργία ημέρας. Αρκετά νέα χρώματα έρχονται να προστεθούν στη γκάμα του, όπως επίσης και αρκετά καλούδια στον εξοπλισμό του.
Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ανάλογη ενός συμβατικού επιβατικού μοντέλου, με την υψηλής ανάλυσης TFT οθόνη που παρέχει πρόσβαση σε εξελιγμένο και λεπτομερές σύστημα πλοήγησης, σε πυξίδα, ενώ προβάλει παράλληλα αρκετές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, να κυριαρχεί στο ταμπλό του.
Το νέο Nissan Navara NP300 έχει ενισχυμένο πλαίσιο, με υψηλής ακαμψίας σασί και αναβαθμισμένη ανάρτηση για να αντέχει στην σκληρή και καθημερινή χρήση, ενώ επίσης έχει μειωθεί και ο κύκλος στροφής για μεγαλύτερη ευελιξία.
Ο κινητήρας είναι ένας 4κύλινδρος diesel 2,5 λίτρων, ο οποίος έχει δυο αποδόσεις,  163 και 190 ίππους και 403 και 450 Nm ροπής, ανάλογα με την έκδοση. Φυσικά και αυτός παρουσιάζεται αναβαθμισμένος, με γνώμονα την οικονομία, πετυχαίνοντας 11% καλύτερη κατανάλωση σε σχέση με τον κινητήρα προηγούμενης γενιάς.
Η εμπλοκή της τετρακίνησης μπορεί να γίνει και ενώ το αυτοκίνητο κινείται, ενώ αρκετά είναι και τα βοηθητικά συστήματα, όπως ο Δυναμικός Έλεγχος του Αυτοκινήτου (VDC) ή αλλιώς το ESP, ελεγχόμενη κατάβαση (HDC), υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (HSA).
gazzetta.gr