20140306

Απολύονται οριστικά 156 δημοτικοί αστυνομικοί: Είχαν καταβάλει πλαστά δικαιολογητικά ή είχαν προσληφθεί παράνομα

Ανακαλείται ο διορισμός 156 πρώην, πλέον, δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι είχαν προσληφθεί είτε με πλαστά δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ...
παράλληλα, θα διεξαχθεί και εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες αυτόν των εργαζομένων και των διοικητικών οργάνων που ενέκριναν τις προσλήψεις.
Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας των επιθεωρητών, ενώ, από τους 156 οι 74 έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών και οι υπόλοιποι 82 προσελήφθησαν χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανακληθεί, βάσει των εκθέσεων του ΣΕΕΔΔ, 68 διορισμοί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις κατά περίπτωση αρμόδιες δημοτικές αρχές.
Συνολικά, όπως αναφέρει το vima, στο σύνολο των δημοτικών αστυνομικών εντοπίστηκε ένα ποσοστό της τάξης του 4,5% το οποίο έχει προσληφθεί με μη σύννομες διαδικασίες.
Ετσι, οι 156 δημοτικοί αστυνομικοί θα προστεθούν μαζί με άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στον αριθμό των απολύσεων που επιζητά η κυβέρνηση για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των συμφωνιών της με την τρόικα.
Οι εξελίξεις αυτές προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των 3.530 πρώην δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας και ελέγχθηκαν 12.377 υποβληθέντα δικαιολογητικά (απολυτήρια λυκείου, πτυχία πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης, πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιητικά εντοπιότητας) που χρησιμοποιήθηκαν. Πηγή: iefimerida.gr