20140117

Πόσο συχνά φαντασιώνεστε;

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα να συζητήσουν θέματα γύρω από το σεξ αλλά και αποφεύγουν να αποκαλύψουν τις φαντασιώσεις τους. Τι είναι η φαντασίωση;

Όπως προδίδει και το όνομά του πρόκειται για ένα φανταστικό σενάριο, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σεξουαλικότητα και βασισμένο στο ασυνείδητό μας. Εκεί που σύμφωνα με τον Freud καταχωνιάζουμε όλες τις επιθυμίες μας και τα απωθημένα μας. Στο πλαίσιο αυτό, συντελείται ένας συμβιβασμός μεταξύ ενορμήσεων και ηθικών απαγορεύσεων που εμφανίζεται με συμβολικό τρόπο και χρειάζεται αποκωδικοποίηση.
Οι φαντασιώσεις συνήθως λειτουργούν διεγερτικά, εμπλουτίζοντας την ερωτική μας ζωή.Τότε, γιατί διστάζουμε να μιλήσουμε γι” αυτές στον σύντροφό μας; Γιατί φοβόμαστε πώς πρόκειται για απιστία; Γιατί μας καταβάλουν συναισθήματα ντροπής, ενοχής, φόβου; Γιατί μας κάνουν να προσπαθούμε να τις αποκρύψουμε με κάθε τρόπο;
Πάντως, κακώς αγχωνόμαστε καθώς οι φαντασιώσεις είναι ακίνδυνες. Άλλωστε, τα πρόσωπα που πιθανώς εναλλάσσονται στο σενάριο, όπως και οι ρόλοι τους, είναι συμβολικά και λειτουργούν διεγερτικά. Επιπλέον, επειδή δεν έχουμε όλοι την ίδια εξοικείωση με τη σεξουαλικότητά μας και συχνά την αντιμετωπίζουμε με δισταγμό και αναστολές, η φαντασίωση μας βοηθά να πειραματιστούμε με ασφάλεια, χωρίς να καταπιεζόμαστε ή να κινδυνεύουμε να εκτεθούμε, οπότε σταδιακά αυτό μπορεί να αυξήσει την ερωτική μας επιθυμία και να μας «δέσει» συναισθηματικά με τον σύντροφό μας.
Για τους πιο τολμηρούς, μπορείτε να μοιραστείτε κάποια φαντασίωσή σας και να ζητήσετε απ” τον ερωτικό σας σύντροφό να σας την πραγματοποιήσει. Με τον τρόπο αυτό του δίνετε την ευκαιρία να μοιραστεί κι εκείνος κάτι μαζί σας.
πηγή:jenny.gr