20140117

10 παράξενα «αξιοθέατα» σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!

Σίγουρα η αναμονή στο αεροδρόμιο πριν από μια πτήση είναι βαρετή για τους περισσότερους επιβάτες και σε αρκετές περιπτώσεις το πιο…
συναρπαστικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί είναι να περιμένει στην ουρά για έναν καφέ. Υπάρχουν όμως μερικά αεροδρόμια στα οποία ισχύει το αντίθετο και έχουν καταφέρει να προσφέρουν διάφορες επιλογές για διασκέδαση και χαλάρωση στους πελάτες τους. Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε τσουλήθρα μέσα στο Terminal, να κολυμπάτε σε μια πισίνα του τελευταίου ορόφου ή να απολαμβάνετε την μπίρα σας σε ένα ζυθοποιείο εντός αερολιμένα; Δείτε τα πιο περίεργα «αξιοθέατα» και υπηρεσίες αεροδρομίων του κόσμου:
1. Εσωτερική τσουλήθρα και πισίνα, Αεροδρόμιο Changi, Σιγκαπούρη

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Ακούτε ιστορίες για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται στα αεροδρόμια με πολλές ώρες αναμονής, χωρίς να έχουν τίποτα να κάνουν. Αν σας τύχει κι εσάς να χάσετε πτήση, ευχόμαστε να συμβεί στο αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη. Εκεί θα βρείτε μια τεράστια εσωτερική τσουλήθρα, κατάλληλη για παιδιά, αλλά και για ενήλικες. Υπάρχει επίσης ένας κήπος με πεταλούδες, μια πισίνα στον τελευταίο όροφο και περισσότερα από 300 καταστήματα και δωρεάν κινηματογραφικές αίθουσες. Μήπως τελικά θα ευχόσασταν να καθυστερήσει η πτήση σας;
2. Ζυθοποιία, Διεθνές Αεροδρόμιο Μονάχου, Γερμανία

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Σε αρκετά αεροδρόμια μπορεί να βρείτε μπυραρίες. Αλλά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μονάχου, υπάρχει ακόμη και ζυθοποιία. Η Airbrau φτιάχνει τις μπύρες της σύμφωνα με το διάταγμα του 1516 και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από Jetstream, μια νέα pilsner, μέχρι Aviator double bock. Αν δεν σας αρκεί απλά να πίνετε, μπορείτε επίσης να ξεναγηθείτε στο ζυθοποιείο. Σίγουρα είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος να περάσετε την ώρα σας.
3. Γήπεδο γκολφ, Διεθνές Αεροδρόμιο Χονγκ Κονγκ, Κίνα

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Γκολφ στο αεροδρόμιο; Κι όμως, στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ υπάρχει. Το γήπεδο SkyCity Nine Eagles, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Terminal 2, παρέχει στους επιβάτες μια τέλεια δικαιολογία για να απασχοληθούν με κάτι μεταξύ των πτήσεων. Το γήπεδο έχει εννέα τρύπες και ακόμα μια που βρίσκεται σε ένα νησί στη μέση μιας τεχνητής λίμνης. Διαθέτει επίσης εκπαιδευτές γκολφ, ενοικίαση εξοπλισμού, καθώς και ένα κατάστημα. Η νυχτερινή φωταγώγηση επιτρέπει στους πελάτες να παίζουν ακόμη και τη νύχτα.
4. Ξενάγηση στα… παρασκήνια, Διεθνές Αεροδρόμιο Ζυρίχης, Ελβετία

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, δοκιμάστε να κάνετε την ξενάγηση για να μάθετε πώς λειτουργεί το αεροδρόμιο. Τα «πακέτα» περιλαμβάνουν έναν πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να μάθει τι χρειάζεται για να μετακινηθούν πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες σε ένα μήνα. Πάρτε ένα λεωφορείο για μια περιήγηση στα συγκεκριμένα αξιοθέατα, όπως οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης, τα υπόστεγα, οι χώροι φόρτωσης και ακόμη, μια περιοχή προστασίας της φύσης μεταξύ των διαδρόμων. Θα δείτε επίσης από κοντά, τα αεροπλάνα που προσγειώνονται και απογειώνονται. Πρόσθετες ξεναγήσεις προσφέρονται στους επισκέπτες μέσα από την διαδικασία check-in και σε μια ξενάγηση τους χώρους στάθμευσης των αεροσκαφών.
5. Συναυλίες, Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy, Νέα Υόρκη

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Από το ντεμπούτο της το 2009, η σειρά δωρεάν συναυλιών της JetBlue «Live From T5″ έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες, όπως οι Taylor Swift, Sarah McLachlan και The Wanted. Οι παραστάσεις λαμβάνουν χώρα στο terminal JetBlue του αεροδρομίου JFK και είναι αποκλειστικά για τους επιβάτες JetBlue και τους νικητές του διαγωνισμού. Τι θα λέγατε για λίγη μουσική πριν από την απογείωση; Να ένας ακόμη καλός λόγος για να μας αρέσουν οι καθυστερήσεις.
6. Μουσείο, Αεροδρόμιο Schiphol, Άμστερνταμ, Ολλανδία

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Στο αεροδρόμιο Schiphol θα δείτε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Άμστερνταμ, στο παράρτημα του διάσημου μουσείου Rijksmuseum, που έχει δημιουργηθεί μέσα στο αεροδρόμιο. Το μουσείο είναι το πρώτο στον κόσμο που διαθέτει παράρτημα στο αεροδρόμιο και το αεροδρόμιο αυτό είναι το πρώτο που έχει ένα σημαντικό μουσείο σε terminal του. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Εκτός από τη μόνιμη συλλογή Ολλανδών ζωγράφων, τακτικά παρουσιάζονται και περιοδικές εκθέσεις.
7. Αίθουσα Yoga, Διεθνές Αεροδρόμιο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Τα αεροδρόμια είναι συχνά αγχωτικοί χώροι, όπου συνεχώς κοιτάζουμε τις ώρες και τα ρολόγια μας. Όμως το αεροδρόμιο του San Francisco διαθέτει κάτι διαφορετικό: μια αίθουσα γιόγκα. Πιθανότητα πρόκειται για τη μοναδική αίθουσα γιόγκα στον κόσμο, που βρίσκεται σε αεροδρόμιο και από τη δημιουργία της, τον Ιανουάριο του 2012, έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλής για τους ταξιδιώτες. Βρίσκεται κοντά στο terminal 2 και πρόκειται για έναν χαλαρωτικό χώρο, ήσυχο και σκοτεινό, με ξύλινα πατώματα και καθρέφτες κατά μήκος του τοίχου. Διατίθενται επίσης στρώματα γιόγκα και χώρος για 5-6 άτομα.
8. Ζώνη πολιτισμικής εμπειρίας, Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, Νότια Κορέα

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Tα ταξίδια είναι μια πολιτισμική εμπειρία, οπότε γιατί να μην είναι και το αεροδρόμιο; Στο διεθνές αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ, οι επιβάτες γνωρίζουν τα τοπικά έθιμα στη «ζώνη πολιτισμικής εμπειρίας της κορεάτικης παράδοσης». Οι επισκέπτες μπορούν να φτιάξουν διάφορες χειροτεχνίες, να παρακολουθήσουν παραστάσεις, όπως χορούς με μάσκα συναυλίες με άρπα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
9. Ενυδρείο, Διεθνές Αεροδρόμιο Βανκούβερ, Καναδάς

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
To Διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ στεγάζει δύο τεράστια ενυδρεία: ένα που φιλοξενεί πάνω από 5.000 θαλάσσια πλάσματα και ένα ξεχωριστό ενυδρείο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στις μέδουσες. Ρίξτε μια ματιά στο μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο στο Διεθνές Terminal και δείτε αστερίες, χέλια, περίεργα ψάρια και γιγάντια φύκια.
10. Δωμάτια ύπνου, Αεροδρόμιο Heathrow, Αγγλία

perierga.gr - 10 παράξενα "αξιοθέατα" σε αεροδρόμια για να περνά η ώρα!
Τα αεροδρόμια δεν είναι και τα πιο φιλόξενα μέρη για ύπνο. Αλλά στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου μπορείτε να κοιμηθείτε χωρίς να πρέπει να ξυπνήσετε πιασμένοι και με πόνους σε όλο ας το σώμα. Στο terminal 4, το «Yotel» προσφέρει «καμπίνες» με ιδιωτικό μπάνιο και άνετα κρεβάτια από περίπου 40 δολάρια, για τέσσερις ώρες άνετου ύπνου. Μετά την ασφάλεια στο Terminal 3, θα βρείτε επίσης διπλά και μονά δωμάτια για ύπνο, με ιδιωτικό ντους. Δεν ακούγεται άσχημο![clickatlife]