20121223

Πρέβεζα:«Κανείς μόνος του τις γιορτές»


Κανείς μόνος του τις γιορτές» είναι το μήνυμα που μεταφέρει καθημερινά το άτυπο δίκτυο αλληλεγγύης, από φορείς και συλλογικότητες της Πρέβεζας με απώτερο στόχο την προσφορά σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ανάγκης.
Κοινωνικοί φορείς και πολίτες του τόπου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και καταβάλλουν επίμονες προσπάθειες συλλογής τροφίμων για ενίσχυση άπορων οικογενειών ενόψει των εορτών. Χωρίς χορηγούς και θεσμικές ομπρέλες, αυτο-οργανωμένα και αλληλέγγυα, από όλους για όλους.
Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι της Πρόνοιας η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και κάθε προσφορά κυρίως σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αποτελεί ουσιαστική βοήθεια στην κάλυψη αναγκών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ανάλογες προσπάθειες για την στήριξη των άπορων οικογενειών γίνεται και στους άλλους δήμους του νομού.
Είναι πολύ συγκινητικό και ελπιδοφόρο σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο φορείς, συλλογικότητες και ανώνυμοι πολίτες να λαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης των οικογενειών που πλήττονται και αν οι πράξεις αυτές αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση τότε θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε όλη την κοινωνία, προς όφελος εκείνων που το έχουν ανάγκη.