20121224

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος του BBC που κατάφερε να "μπει" στη Χρυσή Αυγή χωρίς να τον καταλάβουν!


Ο Tim Franks είναι ο Άγγλος δημοσιογράφος του BBC, που κατάφερε να διεισδύσει στο εσωτερικό εκδήλωσης του...ακροδεξιού κόμματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, και να καταγράψει ομιλία μέλους της Χρυσής Αυγής που αναφέρεται στην επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη. Ο Δημήτρης Στρατούλης είχε δεχτεί επίθεση στο ΟΑΚΑ καταγγέλλοντας ότι εναντίον του στράφηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, κάτι που το κόμμα το αρνείται.

Ο Franks κατέγραψε στο δημοσιογραφικό του μαγνητοφωνάκι τις ομιλίες των χρυσαυγιτών που αναφέρονται στο περιστατικό και στην ατολμία των ατόμων που δε χτύπησαν αρκετά τον βουλευτή!

Αυτή ήταν η πρώτη δυναμική εμφάνιση του Άγγλου δημοσιογράφου στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Με σπουδές στον κινέζικο πολιτισμό και λαμπρή διαδρομή ως στη Μέση Ανατολή δουλεύει επί 20 χρόνια στο BBC. Ήταν ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον κατά τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001, στη συνέχεια εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Ευρώπη με έδρα τις Βρυξέλλες.

Όμως η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του ήταν η περίοδος που ήταν ανταποκριτής για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με έδρα την Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια αυτής της καριέρας είχε παγκόσμιες αποκλειστικότητες, ενώ έχει βραβευθεί αναρίθμητες φορές για τα ρεπορτάζ του.

Ο δημοσιογράφος του BBC που κατάφερε να μπει στη Χρυσή Αυγή