20121123

Απίστευτο! Ανέλαβε ομάδα Α' Εθνικής χάρη στο "ταλέντο" του στο... Football manager!


Αρκετοί άνθρωποι περνούν πολλά χρόνια από τη ζωή τους λαμβάνοντας ανώτερα πτυχία και τίτλους σπουδών με την προοπτική να έχουν μια καλή επαγγελματική καριέρα, ....ωστόσο, όπως φαίνεται μπορεί και η πλούσια εμπειρία σε ένα απλό video game μπορεί να σε κάνει υψηλόβαθμο στέλεχος.

Δεν είναι λίγοι οι βετεράνοι παίκτες του Football Manager που ονειρεύονται μια ημέρα να βρεθούν στο τιμόνι κάποιας μεγάλης ομάδας, κατά προτίμηση της αγαπημένης τους, ενώ αρκετοί από αυτούς παρακολουθώντας ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι αναφωνούν «Μα τι κάνει ο άσχετος, εγώ θα την είχα πάει την ομάδα πολύ ψηλά» κλπ.

Στην περίπτωση του 22χρονου, γεννημένου στο Αζερμπαϊτζάν, Βούγκαρ Χουσεινζάντζε, όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πλήρως αξιοκρατικά.

Η δεκάχρονη και πλέον εμπειρία του και εξαιρετικές του επιδόσεις στο Football Manager του είχαν χαρίσει πρόσφατα τη θέση του συμβούλου στην Ιντερ Μπακού, ομάδα της Premier League του Αζερμπαϊτζάν η οποία έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, το 2008 και 2010 και θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη της χώρας.

Μετά από εννέα μήνες σε αυτή τη θέση, πάντως, τα προσόντα του τον έφεραν στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας δίνοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδα σε όλους τους ονειροπόλους του δημοφιλούς παιχνιδιού.