20121123

Σοκ! Δείτε πώς η κακή δημοσιογραφία μπορεί να.. καταστρέψει μια ζωή!

Τη ζωή μιας 35χρονης κατέστρεψε ο..φόνος μιας συνονόματής της, καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει χώρα και, πλέον, πάσχει από κατάθλιψη!

Στις 21 Ιουνίου του 2009, η Νέντα Αγά Σολτάν έπεσε νεκρή από σφαίρα στις διαδηλώσεις που συγκλόνιζαν το Ιράν και έγινε σύμβολο την επανάστασης. Την ίδια στιγμή, η Νέντα Σολτάνι, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, έμπαινε στο γραφείο της χωρίς καν να φανταζόταν όσα θα επακολουθούσαν...

«Μου έκλεψαν το πρόσωπο και το μετέτρεψαν σε κόκκινο πανί για το καθεστώς», λέει η Σολτάνι και μιλά με οργή για τους δημοσιογράφους που έκαναν το τραγικό λάθος με την συνονόματή της. «Την ημέρα εκείνη, όταν μπήκα στο Facebook, είχα 67 αιτήματα φιλίας, ενώ, μέχρι το τέλος της μέρας, άνω από 300. Δεν ήξερα ότι το όνομά μου και η φωτογραφία μου έκαναν τον γύρο του κόσμου», προσθέτει.

Γνωστοί και φίλοι της 35χρονης καθηγήτριας «έσπασαν» το τηλέφωνο όταν είδαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης την «είδηση» του φόνου της. Η ίδια ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το λάθος, ωστόσο, η φωτογραφία της εξακολουθούσε να παίζει μαζί με το πραγματικό βίντεο της δολοφονίας!

«Ήταν σαν να παρακολουθώ την κηδεία μου», συνεχίζει η Σολτάνι, την οποία το καθεστώς της Τεχεράνης θέλησε να χρησιμοποιήσει για να κατευνάσει τη λαϊκή οργή: της τηλεφώνησαν και της ζήτησαν να βγει και να αποδείξει ότι η Νέντα ήταν ζωντανή!

Η καθηγήτρια αρνήθηκε και τότε την κατηγόρησαν ως κατάσκοπο της CIA! Έτσι, αναγκάστηκε να δωροδοκήσει υπάλληλο του αεροδρομίου, ο οποίος την έβαλε σε αεροπλάνο με προορισμό την Τουρκία, ενώ από εκεί βρέθηκε στην Ελλάδα και έπειτα στη Γερμανία.

«Η ζωή του πρόσφυγα είναι σαν το φύλλο στον αέρα», τονίζει η 35χρονη, η οποία υποφέρει από κατάθλιψη, βλέπει συνεχώς εφιάλτες και πιστεύει ότι ποτέ πια δεν θα είναι η ίδια, όσο κι αν είναι αποφασισμένη να το παλέψει...