20121104

Μαθήτρια παθαίνει έμφραγμα μόλις έμαθε ότι την...

Η επιθυμία της μητέρας του να επικοινωνήσει μαζί του πριν πεθάνει πρόδωσε δραπέτη
που διέφευγε για 36 χρόνια. Διαβάστε την απίθανη ιστορία του William Asher.






Ελάχιστοι είναι οι μαθητές που καταφέρνουν σε όλα τους τα μαθητικά χρόνια να μην πάρουν 
ούτε μια παρατήρηση, ούτε μια τιμωρία. Και για όλους η πρώτη φορά είναι σίγουρα αρκετά δραματική. 
Όμως μια 17χρονη μαθήτρια από το Λονδίνο, δεν φαντάζονταν ότι η πρώτη της αποβολή θα είχε τέτοια κατάληξη. Έχοντας αφήσει πίσω της πλέον το περιστατικό αφηγείται: «Ένιωσα τα πόδια μου να μουδιάζουν και η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Μετά όλα σκοτείνιασαν»... 
Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνη τη μέρα η Tabatha McElligott αποφάσισε με μια φίλη της να κάνουν «κοπάνα» για λίγο από το σχολείο ώστε να ψωνίσουν σοκολάτες. Όμως την ώρα που πηδούσαν τα κάγκελα για να επιστρέψουν (και ενώ στο μεταξύ είχε σημάνει συναγερμός στο σχολείο λόγω άσκησης ετοιμότητας) ένας καθηγητής τις είδε και ανέλαβε να τις συνετίσει. Τότε όμως ήταν η στιγμή που η Tabatha υπέστη έμφραγμα! 

Ο καθηγητής, παρά τον αιφνιδιασμό του, κατάφερε να καλέσει βοήθεια. Ένας άνδρας της ομάδας πρώτων βοηθειών έφτασε άμεσα στο Westcliff High School for Girls του Essex και επί τόπου την επανέφερε στη ζωή με απινιδωτή. Λίγο αργότερα η νεαρή Tabatha υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και πλέον θα πρέπει να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για το υπόλοιπο της ζωής της. 
Όπως αποδείχθηκε έπασχε από ένα σπάνιο καρδιακό σύνδρομο ονόματι ALCAPA, το οποίο εντοπίζεται κατά τη γέννηση, ενώ όσοι ασθενείς δεν το γνωρίζουν σπάνια φτάνουν στην ηλικία της Tabatha. Για την ακρίβεια, μόλις το 10% όσων από τους πάσχοντες δεν διαγνωστούν καταφέρνει να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια. 
Πλέον η Tabatha είναι 19 χρόνων και έχει πάρει μαθήματα πρώτων βοηθειών, ώστε να μπορεί να βοηθά τους συνανθρώπους της. Παράλληλα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για να καταφέρει να διδάσκεται σε όλα τα παιδιά τεχνητή αναπνοή και άλλες τεχνικές πρώτων βοηθειών.