20121104

Οι Κινέζοι εισβάλουν στην ΕΡΤ!


Ευρεία στρατηγική συμφωνία με την κινεζική κρατική τηλεόραση ετοιμάζεται να υπογράψει η διοίκηση της ΕΡΤ!

Ήδη έφτασαν στη χώρα μας στελέχη της CCTV, με στόχο να προσδιοριστεί το ακριβές πλαίσιο της συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κανάλια, που θα υπογραφεί σήμερα. Όπως γράφει η REAL, η συνεργασία θα περιλαμβάνει τη συμπαραγωγή σειρών, ντοκιμαντέρ, ταινιών και την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
Σε πρώτη φάση, ξεκίνησε η συμπαραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στην κινεζική τηλεόραση αρχικά και στη συνέχεια διεθνώς, με γυρίσματα στην Ήπειρο, την Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας, που στόχο έχει να αναδείξει τον πολιτισμό της Ελλάδας. Ενδεικτικό των προθέσεων των Κινάζων είναι ότι το εν λόγω ντοκιμαντέρ, στο οποίο η ΕΡΤ είναι συμπαραγωγός, θα φέρει τον τίτλο Glorious Country, Greece (Ένδοξη χώρα Ελλάδα).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της REAL, η εν λόγω συνεργασία θα ευνοήσει την ΕΡΤ που θα αποκτήσει πρόσβαση στο τεχνολογικό know-how των Κινέζων, αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο για άνοιγμα σε μια αχανή αγορά των εγχώριων εταιρειών παραγωγής, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές με την υποστήριξη της ΕΡΤ και της CCTV. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει συμπαραγωγές σε όλα τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά είδη, από ντοκιμαντέρ έως σειρές fiction, αλλά και κινούμενα σχέδια.
zappit