20121104

Ο ποδηλάτης που έχασε τα πόδια του κέρδισε 50.000 φίλους στο facebook


Συναυλία συμπαράστασης την Τρίτη για τον Γιάννη Σεβδικάλη

Χάρη στις προσπάθειες των γιατρών, η ζωή του άτυχου 22χρονου δεν τελείωσε όταν τον παρέσυρε το τρένο. Ωστόσο δεν κατάφεραν να σώσουν τα πόδια του Γιάννη Σεβδικάλη ο οποίος το ξημέρωμα της 10ης Οκτωβρίου βρέθηκε στο χειρουργείο του Γ. Γεννηματάς, καθώς έχοντας σταματήσει το ποδήλατο του στη σιδηροδρομική διάβαση στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, χτυπήθηκε από το τρένο με αποτέλεσμα να πολτοποιηθούν τα πόδια του από τα γόνατα και κάτω.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, για να μπορέσει να σηκωθεί ο Γιάννης από την αναπηρική καρέκλα απαιτείται ένα πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο όμως η οικογένεια του δεν διαθέτει. Και σε αυτό το σημείο έρχεται να αποδειχτεί η δύναμη που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εκτός από τα μηνύματα που του έστελναν φίλοι αλλά και άγνωστοι στο Facebook και στο Twitter, απευθύνθηκαν και σε επώνυμους καλλιτέχνες ώστε να γίνει μια συναυλία αφιερωμένη στο Γιάννη με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τα πρόσθετα μέλη.
Ήδη στη σελίδα στο facebook έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν πάνω από 3.000 άτομα και πάνω από 2.500 το θεωρούν πιθανό.
Η συναυλία θα γίνει την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο Live stage Βοτανικός με εισιτήριο 8 ευρώ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα και σε αυτό συμμετέχουν: Φώτης Ανδρικόπουλος,Αντίπερα Όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δ. Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαρεύντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Στ. Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια Ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger Project, Georgia, Fundracar, Magig de Spell.