20121016

Rope braid! Πώς να κάνεις μόνη σου το χτένισμα της Δούκισσας Νομικού!

Αν σε κούρασαν οι πλεξίδες (δεν μπορώ να πω το ίδιο!) σου έχουμε καινούριο mini trend: λέγεται Rope Braid γιατί ακριβώς θυμίζει σχοινί,...
και αντί για τρεις τούφες μπλέκεις μεταξύ τους δύο. Εδώ και αρκετό καιρό το έκανε η Δούκισσα Νομικού, αλλά πριν από εκείνη το είχαμε εντοπίσει στα χειμερινά catwalks σε μια διαφορετική και πιο τολμηρή εκδοχή. Θες να δεις; 
src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/OCTOBER/15_10/fendi_baw1213_047.jpg

Το hairlook που βλέπεις παραπάνω είναι από το fashion show του οίκου Fendi. Βεβαίως, εδώ τα μαλλιά έχουν αρχικά χωριστεί στη μέση, έχουν πιαστεί σε δύο κοτσιδάκια κι έπειτα έχουν πιαστεί σε μικρότερα rope braids. 

Πώς, όμως, μπορείς να κάνεις το rope braid; Πήγαμε στο Bar-B και το δοκιμάσαμε! Για να το αντιγράψεις κι εσύ κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo. Βεβαίως, οφείλω να είμαι ειλικρινής: σίγουρα θα χρειαστείς την βοήθεια μιας φίλης σου!

What to know

  
Από τις πλεξίδες που προϋποθέτουν τρεις τούφες, την μια να πλέκεται μέσα στην άλλη, περάσαμε στις δύο τούφες που στριφογυρίζονται μεταξύ τους! Μια photo ενός τέτοιου χτενίσματος είχε ανεβάσει η Δούκισσα Νομικού στο instagram (μια ακόμη αγάπη μου!) και σήμερα σου δείχνουμε πώς να το κάνεις κι εσύ!

Μοναδική προϋπόθεση να έχεις μακριά και ίσια μαλλιά ή να τα έχεις ισιώσει προηγουμένως.

Βήμα 1

  
Χτένισε τα μαλλιά σου όλα προς τα πίσω. Πιάσε δύο μικρές τούφες από την κορυφή και στριφογύρισε την καθεμία. Έπειτα, στριφογύρισε τις δύο μεταξύ τους ώστε να γίνουν μία μέχρι ένα σημείο.

Βήμα 2

  
Πάρε μια τούφα από την αριστερή μεριά, σριφογύρισέ την και ένωσέ την με την αρχική αριστερή τούφα δημιουρώντας μια τρύπα μέσα από την οποία περνάει η αρχική δεξιά. 

Βήμα 3

  
Πάρε μια τούφα από την δεξιά μεριά, σριφογύρισέ την και ένωσέ την με την αρχική δεξιά τούφα.

Βήμα 4

  
Μπλέξε τις δύο τούφες μεταξύ τους φέρνοντας την μια πάνω από την άλλη.

Βήμα 5

  
Συνέχισε παίρνοντας τούφες διαδοχικά από την αριστερή και την δεξιά μεριά και ένωσλε τις κατά τον ίδιο τρόπο. Όσο προχωράς προς τα κάτω οι τούφες θα γίνονται ολοένα και πιο χοντρές.

Βήμα 6

  
Όταν φτάσεις στον αυχένα απλώς στριφογύρισε τις δύο τούφες μεταξύ τους.

Βήμα 7

  
Πιάσε με ένα λαστιχάκι την άκρη του.

Το χτένισμα ολοκληρώθηκε

Και αυτό είναι το αποτέλεσμα του χτενίσματός σου από απόσταση.
Tip: ζήτησε την βοήθεια μιας φίλης σου! Αυτό το χτένισμα είναι αρκετά δύσκολο να το κάνεις μόνη σου και σίγουρα θα χρειαστείς κάποια να σου κρατάει τις στριφογυρισμένες άκρες!
Καλή επιτυχία! [tlife.gr]