20121015

Δεν θα ξαναπιεί... Στην υγειά μας ο Σπύρος Παπαδόπουλος


Στο πλαίσιο του «κουρεμένου» προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, μειώνονται τα επεισόδια των εκπομπών εξωτερικής παραγωγής. Η "Μηχανή του χρόνου", ο "Εξάντας" και το "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", είναι οι πρώτοι που θυσιάστηκαν στο βωμό... Ωστόσο, οι ...θυσίες δεν σταμάτησαν στις ενημερωτικές εκπομπές, προχώρησαν και στην ψυχαγωγία και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.
Όπως γράφει η εφημερίδα REAL, παρά τις δραστικές μειώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο budget του "Στην Υγειά μας", η τρέχουσα συγκυρία φαίνεται να βάζει στον πάγο την έγκριση των νέων επεισοδίων. Το πιο πιθανό είναι η εκπομπή να συνεχίσει με επαναλήψεις μέχρι τα Χριστούγεννα και από το 2013, αν όλα πάνε καλά, να δούμε νέα επεισόδια.

Οι περικοπές στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου είχαν αρχίσει από τις προηγούμενες σεζόν. Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα: "Πριν κοπεί το μπάτζετ, η εκπομπή -όχι εγώ- έπαιρνε 58.000 το επεισόδιο. Για μία τρίωρη εκπομπή, ελάχιστα πράγματα να ξέρει κανείς για την παραγωγή, είναι όχι καλά... Είναι λίγα χρήματα. Θα θέλαμε παραπάνω".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη REAL, ανακαλύφθηκε νέα μαύρη τρύπα στα έσοδα της ΕΡΤ. Εκτός από το 25% του ανταποδοτικού τέλους που θα δοθεί υπέρ των Αρχών Ενέργειας, τα έσοδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης μειώνονται επιπλέον κατά 11 δισ. ευρώ, λόγω κατάργησης ρολογιών της ΔΕΗ και μη πληρωμής λογαριασμών από τους καταναλωτές. [zappit.gr]