20121015

Ολοκληρωμένη φροντίδα και περιποίηση μαλλιών - Συμβουλές


Τα μαλλιά καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση της γυναίκας μιας και είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που τραβούν την προσοχή. Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε αναφερθεί για μοναδικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά, γιακοντά μαλλιά, για ίσια μαλλιά, για φιλαριστά, για καρέ και για χτενίσματα για κυματιστά μαλλιά. Επίσης, σε άλλα άρθρα σας δώσαμε τη δυνατότητα να δείτε τον εαυτό σας με άλλο χτένισμα μαλλιών έτσι ώστε να δείτε αν σας ταιριάζει το κούρεμα που σκέφτεστε να κάνετε όπως επίσης και να δείτε πιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και ωραία ωστόσο στην εμφάνιση των μαλλιών σημαντικό ρόλο δεν παίζει μόνο το χτένισμα ή το χρώμα τους. Ένα από τα βασικά που παίζει ρόλο στην εικόνα των μαλλιών σας είναι η υγεία τους. Για το λόγο αυτό αναφέρουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για ολοκληρωμένη περιποίηση και φροντίδα των μαλλιών σας έτσι ώστε να τα διατηρήσετε υγιή, λεία και λαμπερά.

Ήπιο σαμπουάν για συχνό λούσιμο
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δώσετε βάση είναι η χρήση ήπιου σαμπουάν ειδικά δε στις περιπτώσεις που λούζετε συχνά τα μαλλιά σας. Κορίτσια ... όλα τα σαμπουάν δεν είναι κατάλληλα για συχνή χρήση. Για το λόγο αυτό καλό είναι να έχετε δύο με τρία διαφορετικά σαμπουάν και να λούζεστε συχνά μόνο με αυτό που είναι για συχνή χρήση ενώ τα υπόλοιπα να τα χρησιμοποιείτε πιο αραιά όπως για παράδειγμα μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Αντηλιακή προστασία
Ο ήλιος και η ακτινοβολία του δεν είναι και ότι καλύτερο για τα μαλλιά σας. Δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι και να σκάζει ο τζίτζικας για να λάβετε τα μέτρα σας. και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου (κυρίως βέβαια το καλοκαίρι) καλό είναι να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τις ακτίνες του ήλιου. Ένα καπέλο για τις μεσημεριανές ώρες είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε διάφορα προϊόντα για μαλλιά που παρέχουν αντηλιακή προστασία.

Μάσκες - κρέμες μαλλιών
Οι μάσκες - κρέμες μαλλιών μπορούν να σας βοηθήσουν αρκετά στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές του εμπορίου ή να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με εντελώς αγνά υλικά.

Conditioner
Τα Conditioner βοηθούν και αυτά στην καλή υγεία των μαλλιών σας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγνά και φυσικά υλικά που λειτουργούν ως conditioner για τα μαλλιά σας.

Βαφές μαλλιών
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές. Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται οι "φθηνιάρικες" βαφές μαλλιών διότι πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. Αν βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι τότε προσπαθήστε να αποφύγετε ορισμένα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο θέμα αυτό. 

Καλή διατροφή
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών παρέχει στον άνθρωπο χρήσιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που είναι πολύ χρήσιμα τόσο για τα μαλλιά όσο και για την ρίζα.

Μικρές θερμοκρασίες στο πιστολάκι
Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας μετά από κάθε λούσιμο καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε μέτριας θερμοκρασίας αέρα στο πιστολάκι και να κάνετε λίγο παραπάνω χρόνο να τα στεγνώσετε παρά να δημιουργήσετε αυτά τα σημαντικά προβλήματα που προκαλούνται από την εφαρμογή πολύ ζεστού αέρα. [dynamikhgynaika.gr]