20120905

ΣΟΚ : Κατηγορείται για κακούργημα ο Ζαγοράκης!!!

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης...
 και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης καθώς ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Η εισαγγελία αφού παρέλαβε το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ καθώς και τα στοιχεία του ελέγχου που διενενήργησαν οι ορκωτοί ελεγκτές διαπιστώνει αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική δαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και ένα θολό τοπίο στο καθεστώς χρηματικής διευκόλυνσης που είχε δημιουργηθεί με τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη. Στο πόρισμα που έχει στα χέρια της εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης περιγράφεται ακόμη και δάνειο ύψους 110.000 ευρώ που έδωσε η ΠΑΕ σε υπάλληλό της. 


Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόρισμα σχετικά με τις επιταγές που έδινε ο Ηλίας Βιολίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τη διευκολύνει οικονομικά. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ  μεταβίβαζε τις επιταγές του Βιολίδη σε πιστωτές της και στη συνέχεια επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον έλεγχο από τις συναλλαγές αυτές φαίνεται να επωφελείται ο Ηλίας Βιολίδης και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.  Οπως αναφέρεται στο πόρισμα  πολλές από τις επιταγές που έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος ως χρηματική διευκόλυνση είτε σφραγίστηκαν είτε ακυρώθηκαν παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του είχε επιστρέψει ολόκληρο το ποσό της αξίας των επιταγών που έδινε.


Επίσης στις 8 Μαρτίου 2012 αναφέρεται οτι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της και μία οφειλή του Ηλία Βιολίδη ποσού 84.120 ευρώ από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.[elpidoforos]