20120905

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους πιο αδύναμους άντρες;


Αν περνάτε τις ώρες σας στο γυμναστήριο για να αποκτήσετε «φέτες» με την ελπίδα ότι οι γυναίκες θα πέφτουν στα πόδια σας,...
μάλλον θα χρειαστεί να ξανασκεφτείτε τα κίνητρά σας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, έπειτα από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων μελέτης που διεξήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Tenessee, η μονογαμία προέκυψε στους πρώτους ανθρώπους για ένα πολύ απλό λόγο. Γιατί οι γυναίκες έτειναν να προτιμούν τους αξιόπιστους «κουβαλητές» και όχι τους δυνατούς (σωματικά) άντρες.

Όσο κι αν οι ρωμαλέοι άντρες είναι επιβλητικοί και γοητεύουν συχνά, εδώ και πάρα πολλούς αιώνες οι γυναίκες έμαθαν να εκτιμούν αρετές όπως η πίστη και η γενναιοδωρία, περισσότερο από τους «φουσκωμένους» μύες και το θεληματικό πηγούνι. Ο λόγος είναι πως οι άνδρες που δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τα «alpha males» σε σωματική ρώμη, ανέπτυξαν άλλες ιδιότητες, όπως το να παρέχουν περισσότερα στις συζύγους τους ώστε να «αγοράσουν» την αγάπη τους. 

Η επανάσταση των «beta males» ξεκίνησε από τα πλέον πρώιμα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης, όταν οι πρόγονοί μας ζούσαν σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες οι κυριαρχικοί και ρωμαλέοι άντρες είχαν πρόσβαση στις περισσότερες γυναίκες.

Οι χαμηλότερης υποστάθμης άντρες έπρεπε να αναπτύξουν στρατηγικές προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ταίρι και οι στρατηγικές αυτές συχνά περιελάμβαναν την αφοσίωσή τους σε μία γυναίκα και την φροντίδα τους ώστε το ταίρι τους να έχει την τροφή και την ασφάλεια που χρειάζεται. Αυτό οδήγησε τις γυναίκες να εκτιμούν περισσότερο τους γενναιόδωρους και πιστούς συντρόφους, απ’ ότι τους αγέρωχους και… και… δυνατούς.

Η παραπάνω μελέτη δημοσιεύτηκε στην «εφημερίδα» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και είναι αποτέλεσμα της έρευνας μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο του Tenessee και της ανάπτυξης ενός μαθηματικού μοντέλου που εξηγεί γιατί οι άνθρωποι ξεκίνησαν να υιοθετούν το μονογαμικό τρόπο ζωής. Αυτή ήταν η σεξουαλική επανάσταση και υπαίτιες γι αυτό είναι οι γυναίκες.

Βέβαια, όσοι είστε φαν των 6packs και «φοράτε» καλά το alpha male, μην πτοείστε. Θα εξακολουθείτε να έχετε επιτυχίες και να κάνετε τα θηλυκά να καρδιοχτυπούν. Όχι πάντα όμως.[digitallife]