20120909

Ο βίος και η πολιτεία της παπαδιάς - Τι λέει ο γιος του δολοφονημένου ιερέα


Στο φως της δημοσιότητας έρχεται σήμερα το χρονικό της γνωριμίας της με τον άτυχο παπά,...
αλλά και το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου και της κοινής της ζωής με τον άτυχο ιερέα. Συγκλονίζει η μαρτυρία του μεσαίου γιου του ζευγαριού, ενώ ο πρώην εραστής της αδειάζει τη 43χρονη. 

Η γνωριμία, ο γάμος και τα "σημάδια"

Οι δυο τους, γνωρίστηκαν στο Μαρούσι, όταν ο παπάς ήταν 23 ετών και η Θεοδώρα μόλις 16. Αμέσως, αποφάσισε να τη χρίσει πρεσβυτέρα.
φωτό από ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣφωτό από ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Σύντομα ο παπάς χειροτονήθηκε, και οι δυο τους έμειναν στα Πυρά Φωκίδας, όπου έφτιαξαν το σπιτικό τους.

Πολλοί ήταν όμως εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι αυτό το γάμο αφού θεωρούσαν πως η 16χρονη τότε Θεοδώρα, είχε δείξει σημάδια, όπως γράφει η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" που φέρνει στο φως φωτογραφίες από την κοινή ζωή και το γάμο του ζευγαριού.

Τα σημάδια όμως δεν τα έβλεπε ο άτυχος ιερέας ο οποίος αγαπούσε τη μητέρα των τριών του γιών.

Στο χωριό, το σούσουρο γύρω από την παπαδιά ήταν έντονο, μιας και πολλοί την ειρωνεύονταν για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, τα αχαλίνωτα πάθη, τη μυστική της ζωή και τις περίεργες απουσίες της.

Η απολογία της παπαδιάς

Η 43χρονη παπαδιά από τη μεριά της υποστηρίζει ότι αιτία του άγριου φονικού ήταν η παθολογική ζήλια του δράστη, ο οποίος δεν άντεχε να την μοιράζεται ερωτικά με τον άτυχο ιερέα.

"Μου έλεγε να μην κάνω έρωτα με το γουρούνι, εννοώντας το σύζυγό μου (..) Φοβόμουν μην κάνει κακό σε μένα και στα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή της σχέσης μας μισούσε θανάσιμα τον σύζυγό μου και όποιον με πλησίαζε", είπε στους αστυνομικούς η 43χρονη παπαδιά.

Τι λέει ο γιος - "Ο δράστης μου είχε "προαναγγείλει" το έγκλημα!"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Τύπος της Κυριακής» ο 40χρονος αγρότης είχε "προαναγγείλει" στο μεσαίο παιδί του πατέρα Αθανάσιου τον τόπο του εγκλήματος αλλά και το όπλο που θα χρησιμοποιήσει!

«Ο Νίκος μου είπε μια μέρα που τον είχα συναντήσει στην ταβέρνα της μητέρας μου ότι το χόμπι του είναι το κυνήγι και ότι έχει δύο κυνηγετικά όπλα. Είχε έρθει στο χωριό για το πανηγύρι ενόψει της γιορτής της Παναγίας και θα έμενα στον ξενώνα μας. Μου είπε ότι στην περιοχή του Σαμικού έχει ένα χωράφι με ελαιόδεντρα εκεί όπου υπάρχει μια πινακίδα σε σχήμα χελώνας», εξομολογήθηκε στην κατάθεση του ο 25χρονος γιος του ιερέα.
Η μεγαλύτερη αδελφή του παπα Μαρία (δεξια) με τη μετέπειτα σύζυγο του αδελφού της - Φωτο ΕΘΝΟΣ της ΚυριακηςΗ μεγαλύτερη αδελφή του παπα Μαρία (δεξια) με τη μετέπειτα σύζυγο του αδελφού της - Φωτο ΕΘΝΟΣ της ΚυριακηςΜάλιστα όπως είπε μέχρι την ημέρα που του συστήθηκε ο δράστης στα Πυρά, τον συναντούσε παντού, σε ταβέρνα στη Ζαχάρω, σε καφετέρια στην Αρχαία Ολυμπία, κατά τη διάρκεια των διακοπών που έκανε με τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Τι λέει ο πρώην εραστής
"Ηθελε να τον βγάλει από τη μέση"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα ο Γιάννης Μιχόπουλος, ο πρώην εραστής της παπαδιάς και συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτήν και τον 40χρονο αγρότη που δολοφόνησε τον ιερέα, εξομολογείται ότι η παπαδιά του είχε πει ότι ήθελε να βγάλει από τη μέση τον άντρα της. Μάλιστα κάποιες φορές του έλεγε ότι ο άντρας της τη χτυπούσε χωρίς όμως να έχει δει ο ίδιος κάποιο σημάδι στο σώμα της.

Η παπαδιά ενίσχυε οικονομικά και τον πρώην εραστή της όταν ήταν στη φυλακή δίνοντας του συνολικά 2.300 ευρώ. Ωστόσο, όταν έκανε σχέση με το δράστη, του ζητούσε πίσω τα χρήματα και έβαζε τον νυν εραστή να χτυπάει τον πρώην![tuned]