Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής!

Με συνέντευξη του στην εφημερίδα Daily Mail, αστρονόμος και πρώην πρόεδρος της Royal Society ανακοίνωσε...
την εκτίμησή του ότι τα επόμενα 40 χρόνια οι επιστήμονες θα έχουν απαντήσει στο ερώτημα του αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες!

Ο αστρονόμος πιστεύει πως οι αστροφυσικοί θα μπορούν να δουν και να αναλύσουν εικόνες από μακρινούς πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος μέχρι το 2025.


«Στα επόμενα 10 ή 20 χρόνια θα μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα από άλλους πλανήτες όπως η Γη, σε άλλα ηλιακά συστήματα» δήλωσε στην συνέντευξη του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανακάλυψη ζωής σε κάποιους από αυτούς.


«Η αναζήτηση για αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα» συμπλήρωσε.


Όταν ερωτήθηκε για τις αλλαγές που θα πρέπει να περιμένουμε από την επιστήμη μέσα στα επόμενα 40 χρόνια όπως αναφέρει το techit.gr, ο Rees απάντησε πως είναι πολύ πιθανό να βρεθούν απαντήσεις σε εξαιρετικά σημαντικά ερωτήματα, όπως αυτά για την προέλευση της ζωής, για το που αυτή υπάρχει και κυρίως, για το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες.[tsantiri]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment